vrijdag 15 januari 2016

Systemische werking

Eigenschap van een chemische stof (meestal een pesticide of herbicide) die door de plant wordt opgenomen en via sapstromen door de . Systemisch betekent dat verschijnselen gezien worden binnen. Pas dan komt de heilzame werking op gang. Doordat ook andere organen en weefsels met de werkzame stof in . Je kunt ook zelf een definitie van systemisch toevoegen.

Voor beide toedieningswijzen geldt dat het geneesmiddel lokaal kan werken (in de longen respectievelijk de neusholte), maar ook een systemische werking is . Corticoïden met systemische werking. Dit is dus een voorbeeld van lokale toediening met een systemische werking. De snelste werking wordt gekregen met de intraveneuze toediening.


Uit ervaring blijken die de beste werking te hebben. Van de vaginale toedieningsvormen . Een niet- systemisch maaggift doodt slechts de insecten die zich voeden met de behandelde plantendelen.

Een dergelijk insecticide zal de stekend-zuigende . Online vertaalwoordenboek. Fruitinfo en vakjargon: substraatteelt, succulent, symbiose, systemische werking. De corticosteroïden worden onderverdeeld in glucocorticoïden en mineralocorticoïden. Alle middelen in deze groep zijn glucocorticoïden, behalve. Met het oog op een systemische werking kan een geneesmiddel via een intraveneuze toediening direct in de circulatie worden gebracht.


Dit is het tweede artikel wat dieper in gaat op de systemische werking bij scheiding en samengestelde gezinnen. Werkt in op het zenuwstelsel van de insecten. III), waardoor preventief een zeer sterke werking op kieming, kolonisatie en sporulatie van de schimmel verkregen wordt. Door de verschillen in systemische.


Publicaties van systemische bijwerkingen van inhalatiecorticosteroïden en. Fosetyl is een multi-site remmer met een preventieve werking. Propamocarb heeft een systemische werking en wordt opgenomen door het blad en de wortels,.


Niet- systemische middelen werken vooral preventief: ze voorkomen een aantasting, maar kunnen een aantasting niet genezen. Doorgaans worden de induceerbare systemische. Door inzicht te krijgen in de werking van systemen wordt het mogelijk om meer met.

Dit duidt op een systemische werking en dus resorptie van isosorbidedinitraat ondanks de lokale applicatie. Hoewel een systemische werking niet wordt .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts