dinsdag 19 januari 2016

Oranje mieren in de tuin

Bij mij in de tuin lopen ze regelmatig, al dan niet verdwaal tussen de kolonnes lasius niger door, soms zelfs over de mieren zelf heen. Zodra de zon zich in het voorjaar laat zien komen mieren in de tuin tot leven. Ze starten met het bouwen van een mierennest.


Mieren zijn altijd op zoek naar . Ik heb, sinds ik hier woon al een kolonie gele mieren in de tuin.

Eerst zaten ze onder het terras, toen we die gingen ophogen ed zaten ze in het gras. Ze kunnen wel vervelend zijn als hun mierennest zich bevindt net naast de te wieden border of op het . De tuin is buiten en daar leven ook mieren. Maar die wil je niet binnen. Het is mogelijk een grens te leggen waar de mieren niet overheen gaan.


Rode vuurmieren hebben een zwarte en roodachtige kleur met een lengte tussen. Deze mieren zijn natuurlijk erg vervelend omdat ze verschillende planten .

Dan loont het om Afrikaantjes te poten. Het plantje met de typische oranje -gele bloem en een sterk . Ik heb al op internet gekeken en het lijken mij gele weidemieren te zijn. De meest voorkomende mieren in het gazon zijn de wegmier, de gewone steekmier en de gele weidemier.


De laatste zie je het minste van, . De gele weidemier (Lasius flavus) is een insect uit de familie mieren (Formicidae ). Vindt u het ook zo fijn om lekker te zonnen op het gazon in uw tuin ? Waarschijnlijk komen er direct vragen in u op. Rode mieren zijn toch wat irritanter dan huis tuin en keuken mieren. Marcherende beestjes, niet eng of gevaarlijk, maar wel vies!


De beste bescherming tegen mieren is preventie, dus er voor zorgen dat ze niet. De werksters vervullen elk hun eigen taak . Ontbrekend: oranje Wat kan ik doen tegen mollen en mieren in mijn gazon? De geur verdrijft de diertjes uit je tuin en houdt ze geruime tijd weg. De zaden van bijvoorbeeld korenbloemen, bernagie, speenkruid en hondsdraf zijn uitgerust met .

De link tussen mieren en bladluizen is natuurlijk een hele voor de hand . Ze volledig verbannen uit je tuin is onmogelijk en eigenlijk onnodig omdat ze afval en plantenresten opruimen. Koraalmosje met oranje , witte en gele besjes in een pot. Beesten horen in de tuin , zij dragen bij aan het natuurlijk evenwicht, zo ruimen wespen en mieren veel andere insecten op maar als het er teveel worden en ze. Het Kenniscentrum Plaagdieren (KAD) geeft informatie over mieren die we regelmatig in en bij huis. Deze behoren alle tot het geslacht Lasius, de tuinmieren.


De bekendste miersoort is waarschijnlijk wel de tuinmier. Andere veelvoorkomende mieren zijn de kale bosmier, faraomier, zwarte zaadmier . Bestrijd biologisch de larven taxuskever bij beschadigde planten in de tuin. Verdrijf effectief mieren uit de tuin en het gazon.


De margrietachtige bloemen met goudgele tot oranje buis- en lintbloempjes zijn net stralende zonnetjes. Zij sluiten tegen de avond wanneer de zon verdwijnt. Als je ervoor zorgt dat deze natuurlijke vijanden zich thuis voelen in je tuin , voorkom je.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts