donderdag 27 oktober 2016

Crataegus monogyna haag

De crataegus monogyna , in Nederland beter bekend als de meidoornhaag , geeft je tuin een landelijke uitstraling. De plant vertakt vlak boven de grond en de . De meidoorn is een typische Nederlandse haag. Door de doorntakken van de meidoorn is deze bijna . Ook voor andere haagplanten kunt u onze webshop bezichtigen. Na de bloei, bij meerstammige heesters of bomen of indien je de haag niet zou scheren .

Het geslacht wordt ook wel haagdoorn of steendoorn genoemd. De gedoornde takken maken een haag van de meidoorn . Vroeger werd deze haag vaak gebruikt om het vee binnen te houden. Groter dan 100cm blote wortel, meer dan 5stuks vraag een offerte! Wie een haag wil die een echt landelijk karakter uitstraalt kan gaan voor de meidoornhaag.


Crataegus monogyna meidoorn geschikt voor haag Crataegus is een . Meidoorn kan aangewend worden als haagplant , kleine laan- en parkboom en als bosplant (dekheester) voor . Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest. Een echte vogelplant, vogels kunnen goed veilig wegduiken in de meidoorn.

De eenstijlige meidoorn (botanische naacrataegus monogyna ) is een zeer gangbare haagplant. Als de struik als haag wordt gebruikt wordt, moet hij twee keer per jaar . De bladeren zijn veerdelig ingesneden en je vindt . Wilt u een meidoornhaag planten of online uw meidoorn planten kopen ? GreenSales levert beplanting aan hoveniers en groencentra. De Meidoorn heeft stekels waardoor de haag ondoordringbaar. Klik op de foto voor een grote versie. Eenstijlige meidoorn, een haag met stekels (vogelvriendelijk!).


Deze word vaak als haag geplant. Lokale naaEenstijlige meidoorn. Een meidoornhaag is een ondoordringbare haag. Hierdoor is deze haag een ideale broedplaats voor vogels.


Toepassing en gebruik Hegplant, struik, haag Winterhardheid Ja, zeer goe . Wilt u in september nog een keer snoeien om de haag wat strakker de winter in te . Ook geschikt voor gemengde hagen met haagbeuk , beuk, veldesdoorn. Kan goed tegen droogte en is geschikt als haagplant. Goede, beschermende haag , doornen, bladverliezen rode vruchten, tal van mythische eigenschappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts