woensdag 19 oktober 2016

Hortensia bloei

De hortensia , met name de Hydrangea. Hortensia ofwel hydrangea plant bloeit prachtig in de zomer. Het is een schitterende bloem in vele mooie kleuren en eenvoudig te planten en . De lange bloeiperiode zal hier zeker niet vreemd aan zijn.


Er zijn tal van soorten met . Wat moet ik doen om volgend jaar weer een bloeiende hortensia te krijgen.

De plant bloeit van juli tot oktober. De bekendste hortensia is de Tuinhortensia Hydrangea macrophylla. Ook bloeit deze hortensia een groot deel van het jaar, van juni tot oktober.


De bloemen van de hydrangea kunnen van kleur veranderen, er is geen . Wist je dat er een boerenhortensia bestaat die op éénjarig hout bloeit ? Je leest er over in je Fence Tuinmagazine van april. Het maakt namelijk niet uit wanneer je hem snoeit, deze hortensia bloeit altijd! Hij is erg sterk en helemaal niet ziektegevoelig. Hij bloeit maar liefst een half jaar aan één .

Hoe moet je een hortensia snoeien? Is het eigenlijk nodig dat je hem ieder jaar snoeit? Oudere exemplaren van Hydrangea macrophylla kun je verjongen door na de bloei een derde van de oude (uitstekende en overhangende) . Bij de meeste struiken geldt dat je de uitgebloeide bloemen best meteen na de bloei in het najaar wegknipt, maar voor de hortensia gaat dit . Deze bloeit namelijk gemiddeld tot maanden per . De nieuwe hortensia van Magical kunnen toveren. Ze bloeien maar liefst vijf maanden èn veranderen in die tijd van kleur. Snoei je deze soorten in het voorjaar dan haal je dus de bloemknoppen weg en zal er geen bloei zijn dit jaar.


Koop of Verkoop hortensia op Marktplaats. Wanneer en hoe hortensia. Heeft u het ook al meegemaakt: u koopt een blauwe hortensia en het volgende jaar bloeit hij roze?


Het is zelfs mogelijk dat bloemtuilen deels blauw en deels . Bij hortensia snoeien is het belangrijk te weten of hij op één of meerjarig hout bloeit. Ook zijn er hortensiasoorten die rijk bloeien zónder snoei. Het zijn redelijk vergevingsgezinde struiken: zelfs zonder er naar om te kijken zullen ze . De meest bekende hortensia is misschien wel Hydrangea macrophylla.


Het is een makkelijke bladverliezende struik, die in de nazomer bloeit met ingetogen tot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts