dinsdag 18 oktober 2016

Rode meidoorn

Deze rode meidoorn is uitstekend geschikt voor de wat kleinere tuin, uit voorraad leverbaar uit eigen kwekerij Ten Hoven Boomkwekers Apeldoorn ! Aantrekkelijk voor bijen en vogels. Crataegus media Paul Scarlet. Het geslacht wordt ook wel.


Deze boom heeft een breed-kegelvormige kroon die later als de boom ouder wor een ronde kroon krijgt, en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van circa 6m . Soms als struik, echter meestal als boom verhandeld.

Met stevige zijtakken die breed uitgroeien ontstaat uiteindelijk een min of meer ronde open kroonvorm. Aan de boom hangen kleine doorntjes van ongeveer cm . Goedkoopste landelijke bezorging. De rode meidoorn steelt de show in het voorjaar met de indrukwekkende roze bloemen. Bekijk hier snel ons aanbod.


De bloemen bloeien in trossen. Verder is het een grillige groeier. Kleine boom, vaak gekozen voor zijn opvallende bloei met rode bloemtrossen en het mooi, blinken gelobd blad. Hij is mooi als solitair maar .

Compacte kroon, geschikt voor kleine tuinen. Deze rode bloemen zijn gevuld en hangen in trossen, vandaar de naam tweestijlige meidoorn. De boom wortelt zeer diep en spreidend. De bekende rode meidoorn wordt nog steeds als de mooiste.


Met een uiteindelijke hoogte van tot . De takken zijn gedoornd met 2 . Er zijn cultivars welke goed voor de tuin geschikt zijn zoals de tweestijlige rode meidoorn met rode , lekker ruikende bloemen. De meidoorn is een haagplant met een prachtige bloei. Afhankelijk van het soort heeft de meidoorn een witte of een rode bloesem. Bent u benieuwd welk soort . Bij kwekerij Online al te koop vanaf € 6. Een variĆ«teit is de rode. Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.


Bladverliezend boompje, groen blad in de zomer. U kunt gratis gebruikmaken van WiFi. Vergelijkbare advertenties. Rode meidoorn op stam 120cm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts