vrijdag 25 september 2015

Gazon kalken

Gazon kalken is belangrijk om verzuring te gaan. Kom hier alles te weten over het gebruik van kalk voor een mosvrij grasveld. Elk gazon heeft kalk nodig. Op een zure grond groeit gras niet goed.


Mos en onkruid nemen de overhand en er komen kale plekken in het gazon.

De tijd van het jaar voor kalk: Bekalken doe je het best nu. Vanaf september tot maart is het de beste periode om te bekalken. De reden hiervoor is dat de kalk . Om een mooi groen gazon te krijgen moet je daar de nodige tijd en. Je kunt ook teveel kalken en het positieve effect van kalk teniet doen.


Voor een mooi gras en een sterk gazon in de zomer, moet je het in de winter kalken. Kalk strooien op het gazon gaat mos in het gazon tegen.

Januari is hèt moment om kalk over je grasveld uit te strooien. Kalk zorgt ervoor dat de wortels van het gras sterker worden, waardoor ze straks beter . Gras heeft graag een luchtige, niet al te zure ondergrond. Door jouw gazon te kalken verlaag je de zuurtegraad van jouw gazon en verhoog je . Een zure bodem is te herkennen aan het opkomen van mos.


Iedere bodem zal jaarlijks een natuurlijke verzuring ondergaan, o. Wil je buiten aan de slag gaan, maar kan je hierbij wel wat hulp gebruiken? De beste garantie op een gezond en mooi gazon is een goede conditie van de bodem. Als de grond te zuur is, dan groeit het gras minder.


Je gazon in stappen onderhouden door mos te bestrijden in de grasmat, de zuurgraad van de bodem aanpakken en te bemesten. Een bekalking in het voorjaar zorgt voor een optimale zuurgraad van. Als het gras in het voorjaar weer gaat groeien moeten er natuurlijk wel genoeg voedingsstoffen aanwezig zijn.


Bemest je gazon daarom in het . Nee, je moet ook regelmatig kalk strooien om het gazon gezond frisgroen. Een gezonde grasmat is een gazon waar naast gras niets anders .

Wanneer moet je je gazon bemesten? Een mooi gazon vraagt om goed onderhoud. Vooraleer dat je je gazon laat bekalken , meet je beter eerst de . Om verzuring van de bodem tegen te gaan, moet je je gazon regelmatig van kalk voorzien.


Kalken van het gazon zorgt voor . Gazon bekalken gaan we vooral doen als de grond te zuur is. Wat is een goede pH-waarde ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts