vrijdag 11 september 2015

Mag een hond ei

Een ei geven aan je hond of kat, hoe doe je dat? Kijk op internet en je krijgt heel veel verschillende meningen over het . Mijn hond heeft een ei gegeten. Voer jij de hond of pup weleens eieren ? Lees hier of het eten van eieren schadelijk is!

Ei voor je hond klinkt als een verantwoord en lekker hapje. Wij mensen lusten er namelijk wel pap van! Toch bestaat er over het voeren van ei enig twijfel.


Sommige honden verteren eierschaal niet goed als het niet. Vaak wordt er gezegd dat je eieren niet rauw mag voeren, omdat het eiwit . De vraag die vaak wordt gesteld is: mogen honden eieren eten? Voordat je al jouw eierschillen weggooit, moet je misschien eerst het .

Vraag: ik doe rauwe eieren in de voeding van mijn hond , omdat ik dacht. Ze hebben gehoord dat eiwit nooit rauw aan honden gegeven mag. Is het goed om een ei te geven aan je hond ? Vanaf maanden mag een pup een rauw ei.


Mag een pup alles van een ei eten ? Gonzo is maanden en krijgt elke dat plat gekookte . Pas wel op: het moet volledig gekookt zijn, van rauwe eieren kan je. Wat je wel rauw (en ook gekookt overigens) mag geven aan je hond zijn . Ei is heel gezond en past prima in een hondendieet. Nee, vroeger kreeg onze hond een paar keer in de week een rauw ei. Maar in een keer is wel veel, maar denk niet dat het kwaad kan.


Onze hond krijgt ook wel eens ei. Alleen dan een gekookt ei. Denk niet dat het uit maakt eigelijk hoor! Kijk dus goed uit met tussendoortjes die je hond kunnen vergiftigen.


Rauwe eieren kunnen de Salmonella bacterie bevatten die gevaarlijk is voor mens en hond.

Rauw ei is inderdaad goed voor de hond , vaker dan één keer per week mag ook. Ook de schil is goed voor de hond , je kan dit eventueel nog . Per maaltijd tot eieren afhankelijk van de grootte van je hond is verantwoord. Je kan je kat gerust een enkele keer een rauw geklutst ei geven als hij dat.


Honden en katten zijn niet gevoelig voor salmonella, in tegenstelling tot de mens. Ook met eieren moet je oppassen, is ons altijd geleerd. Volgens een nieuwe studie mag je eieren per week eten, klopt dat?


Nederlandse, blijkt uit documenten van de voedselwaakhonden in beide landen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts