dinsdag 29 september 2015

Biologisch rupsen bestrijden

Zowel onkruid als ongedierte dat we liever niet in onze tuin hebben. Vaak grijpen we dan naar chemische bestrijdingsmiddelen die jammer genoeg heel wat . Alhoewel rupsen in de natuur zeker hun nut hebben voor een goede ecologische balans, weren we liever een te groot aantal voor onze tuin. Bestrijding van de buxusmot en diens rupsen is relatief eenvoudig met biologische bestrijdingsmiddelen.


Recent verschenen er enkele . In haast elke tuin vind je buxus terug.

Deze groenblijvende plant leent zich voor het aanplanten van kleine hagen en als pot- of tuinplant die je . Deze toxines bestrijden rupsen , vliegen, trips en kevers in diverse teelten door contact-. De meest milieuvriendelijke bestrijding is de rupsen en poppen met de hand te. Er zijn een aantal biologische bestrijdingsmiddelen tegen de buxusmot. Tot de verpopping start, kan je de bladvretende rupsen bestrijden met een biologisch of chemisch gewasbeschermingsmiddel.


Spuit het bestrijdingsproduct. Superleuk toch, die rondfladderende vlinders? Helaas leggen ze eitjes en daar komen hele vervelende rupsen uit.

Tenslotte kan je rupsen (net als slakken) effectief bestrijden met nematoden. Dit zijn microscopisch kleine aaltjes die de rupsen en slakken van . Er zijn inderdaad weinig mogelijkheden meer voor het chemisch bestrijden van rupsen , maar je kunt de rupsenproblematiek ook te lijf gaan met de biologische. Last van rupsen in de tuin, bestrijd dan geheel biologisch met aaltjes.


Bestel nu aaltjes tegen rupsen in de webshop. Mits het gecontroleerd toepassen van de geschikte biologische middelen kan deze plaag. Rupsen van de buxusmot efficiƫnt en biologisch bestrijden.


Moestuin eigenaren hebben de beste ervaring met onze Luxan Delete . Biologisch insecticide voor het bestrijden van buxusmot en buxusmot rupsen. Deze groene rupsen kunnen op korte tijd heel wat schade aanrichten aan je . Buxusplanten worden volledig bruin en zitten vol met spinsels. Hoe zorg je dat je buxus niet dood gaat? Zie je rupsen dan kun je deze bestrijden met, bij voorkeur, biologische bestrijdingsmiddelen.


Om schade te voorkomen kun je in april en mei een controle . Aaltjes tegen rupsen zijn specifieke nematoden, die instaan voor een snelle biologische. Tuinadvies van Jan de Tuinman over: Rupsen biologisch bestrijden. Niet kerende grondbewerking in akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt BioKennis.


Tot de overwintering start, kan je de bladvretende rupsen bestrijden met een biologisch of chemisch gewasbeschermingsmiddel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts