woensdag 23 september 2015

Hommels in nederland

Herkenning van de soorten lijkt op het eerste gezicht makkelijk, omdat ze van die mooie kleurpatronen hebben. Aan het eind van de zomer bestaat een nest uit 2tot 2hommels , hoewel aardhommelvolken groter zijn: tot 4individuen. Op het eind komen er geen . Misschien heeft U haar al gezien, die grote dikke hommel. Overal fluiten de vogels en zoemen de hommels.


De hommels zijn de grotere soorten van de vliesvleugeligen (zoals wespen en bijen) en ook van de tweevleugeligen (zoals de zweefvliegen).

Voor het broed hebben honingbijen, hommels en solitaire bijen stuifmeel nodig. Het gaat niet goed met de hommels. Vooral intensieve landbouw is net als bij de bijen de grote boosdoener.


Wat Goulson onder andere furieus maakt is het menselijk geklooi met hommels. Het aantal soorten hommels in Engeland zou zijn. Daarvan zijn er al acht verdwenen! Nederland zeer sterk afgenomen.


En de meeste soorten die er nog wel zijn doen het steeds slechter.

Ook worden sommige hommelsoorten in hun voortbestaan bedreigd. Indien mogelijk moeten hommels daarom niet gedood worden en moeten hun nesten met . In deze gids staan er vermeld: soorten die je regelmatig in je tuin kunt zien en soorten die je in bepaald . Schrijver: Blom, Jan van der. Uitgever: Jeugdbondsuitgeverij. Toch staan hommels , net als vele insecten, sterk onder druk. Naturalisonderzoeker Leon Marshall onderzoekt hoe bijen in . Bij soorten is sprake van een forse . Kijk voor het tellen eerst rustig rond en probeer de verschillende hommelsoorten, bijen en zweefvliegen te herkennen.


De zevenjarige Brent uit Dordrecht heeft zich ontfermd over een gewonde hommel. Hij was bang dat het beestje zou worden vertrapt. Hommels en andere bijen tellen. Bij of hommel in je tuin gezien? Geplastificeerde zoekkaart hommels.


Je ontdekt een hommelnest in je muur omdat er heel veel hommels af- en aan vliegen. De vraag die zich dan direct voor doet is: Moet ik dit hommelnest weg . Dit zijn maar van de in totaal 2soorten bijen en hommels die in ”Bijen. Een hommel heeft een pelsachtige beharing, waardoor het dier zich .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts