vrijdag 11 september 2015

Grote wesp

Ondanks de indrukwekkende lichaamsgrootte. Deze grote wesp is niet altijd makkelijk te onderscheiden van de gewone . De hoornaar is de grootste wesp die we in Nederland kunnen treffen. Fruitvliegjes vangen Informatie over de hoornaar.


De Aziatische hoornaar rukt op naar Nederland.

Deze monsterwesp is bijna twee keer zo groot als een normale wesp , kan vervelend steken en . Niet dat deze laatste een lieverdje . Hij ziet er uit als een gewone wesp. Hij vormt vooral ook een grote bedreiging voor onze inheemse bijenpopulatie. Hoornaars zijn enorm, gemiddeld zijn ze 25mm groot. Het borststuk en de kop zijn . Of zijn er duidelijke verschillen ?

In steeds meer natuurgebieden. Een indrukwekkende verschijning die weinig kwaad in de zin . Deze zijn vaak erg groot en worden hoog in populieren, zomereiken of andere . Afgelopen zomer werden we gewaarschuwd voor een wespenplaag. Het ging toen over hoornaars, een naar onze normen grote wesp die tot 3 . Interessante tuingasten zijn het!


Eén van de grootste wespen die je in jouw tuin kan treffen is de hoornaar of Vespa crabro. Ze zijn ongeveer tweemaal zo groot. Jacqueline Hut kwam in een horrorfilm terecht. Dit is de Europese hoornaar. Na de vondst van een Aziatische hoornaar in Wevelgem en berichten in de media over “ allesverslindende . Het zoemende vlieggeluid wat deze grote wespen creëren is duidelijk hoorbaar.


Wanneer u vroeger een hoornaarsnest in de tuin had was dit vrij zeldzaam, . Vanaf vandaag komt er eentje water halen bij ons in de vijver maar we kunnen hem niet met een of andere afbeelding identificeren wie weet . Een steek van een hoornaar is daarentegen wel een heel stuk pijnlijker dan die van een gewone wesp.

EINDHOVEN - Een zwerm hoornaars, dat zijn grote wespen , heeft maandagavond op de Kosmoslaan in Eindhoven een groep mensen . Paarsgekleurde woorden zijn afkomstig uit het Dr. Het is belangrijk om wespen en bijen van elkaar te onderscheiden. Grootte van de kolonie — middelgroot tot groot (tot 2dieren ). Meer mensen die al wespen zien?


Ik heb al een paar weken . Een hoornaar is een insect dat twee tot vier centimeter groot is. Er is geen reden tot paniek maar wel tot grote alertheid bij de imkers! Deze wesp heeft veel gelijkenissen met de inheemse wespensoorten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts