donderdag 10 september 2015

Kaffir limoenblaadjes

In de Aziatische keuken wordt er kwistig met kaffir limoenblaadjes gestrooid. Deze blaadjes geven een unieke, frisse, aromatische smaak af. Over de kaffir limoen en limoenblad.


Waar koop je kaffir limoen, hoe gebruik je kaffir limoen? Wat is het verschil met citroen of limoen?

Je kan KAFFIR LIME GEDROOGD producten kopen. Kaffir limoenblaadjes of Djeroek poeroet worden veel gebruikt in de Indonesische keuken, onder meer in Sayur Asam. Het geeft de frisse smaak van limoen aan . Onze kaffir limoenblaadjes of Djeroek poeroet zijn de gedroogde blaadjes van de kaffir limoen.


De blaadjes hebben de frisse geur en smaak van limoen. KAFFIR ) LIMOEN (Gitrus hystrix) is de kleine variant van de citroen en behoort tot de familie van de citrusachtigen. De onregelmatige, donker tot lichtgroene .

Limoenblaadjes , kaffir lime leaf, djeroek poeroet, djeruk purut, Daon Djeroek poeroet, daun juruk, daun djeruk purut, jeruk purut, . Verschillende verre oorden heb ik ontdekt zoals Nieuw-Zeelan AustraliĆ« en Thailand. In Thailand heb je het limoenblad bai makrut, in IndonesiĆ« noemen ze het djeroek poeroet en we kennen ook kaffir , naar het blad van de kaffir limoen boom. Een selectie van de allerlekkerste recepten met kaffir - limoenblaadjes. Complete recepten met kaffir - limoenblaadjes vind je op MijnReceptenboek. Ruik aan deze kruiden en je bent in Thailand.


Heerlijk geurend om je maaltijd extra smaak te geven. Probeer ook eens thee te trekken met . Djeroek Poeroet bladeren worden ook wel Kaffir Limoenblaadjes of citroenblad genoemd en wordt meestal gebruikt in soepen en Thaise . Dit is een poging tot reconstructie van een simpel, maar heerlijk gerecht dat we aten in The Slanted Door, een lekker Vietnamees restaurant in San Francisco. Als er iets is waar we al ongelofelijk veel eetplezier aan beleefd hebben, dan is het wel dat zakje kaffir limoenblaadjes dat in onze diepvries . E330), chilipeper) , koriander wortel , kaffir limoenblaadjes , Tom Yam Pasta olie, sojaolie) , . Al sinds ik Thaise viskoekjes met kaffir limoenblaadjes at bij Pet Thai in Maastricht was ik al van plan deze koekjes een . Serveer er een mooie rijst bij.


De Kaffir Lime Leaves hebben een donkergroene, glimmende voorkant en een lichtgroene achterkant.

De bladeren groeien als bladpaar met een groter en een. Voeg de Sweet Chili Sauce en de kaffir limoenblaadjes toe, giet er de kippenbouillon over en laat ongeveer minuten sudderen tot het vlees zacht en gaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts