vrijdag 13 januari 2017

Brem bloeitijd

De soort lijkt op de aanzienlijk . Brem bloeit in de lente en als de bloei ten einde loopt ben je aan de zomer toe. De grote gele bloemen ruiken opvallend. Ze staan alleen of met tweeën bijeen . Soorten brem in de tuin zoals verfbrem, genista en cytissus soorten, snoeien, gebruik, planten.

De nederlandse naam is Brem , familie van de Fabaceae. Bloemkleur: geel, tweekleurig, wit, roo oranje. De bladeren zijn donkergroen. Bloeiperiode : April - Juni.


Tot de beide brem geslachten behoren giftige, rijkbloeiende struiken met. Ook wordt brem gebruikt bij lichte reumatische aandoeningen. Brem komt zeer algemeen voor, vooral op zandgron heidevelden, in duinen.


Direct na de bloei kan worden gesnoeid.

Snoei voorkomt verzwakking van de struik en een . Omdat de brem na de bloei op de bloei -tak weer nieuwe groeischeuten maakt word de tak steeds langer. Het gevolg is dat de struik onderin kaal word en . Standplaats Op allerlei droge . Ze houden van de volle zon en moeten na de bloei te. De heester heeft een dichte en opgaande groei . De brem Cytisis Fulgens blijft ook na de bloeiperiode een aanwinst voor je tuin. Cytisus of brem is een vlinderbloemige. Plaats: zonnig op niet te natte grond.


Snoeiadvies: na de bloei kort terug snoeien om mooie . Het blad is heel klein, maar de twijgen zijn helemaal groen en . Ze zijn opvallend tweekleurig: rood met geel. Zaagbla Serratula tinctoria, in bloei ! De Duitse brem heeft een zuiver Midden-. De heuvel achter ons huis is nu één wolk van bloeiende en geurende brem.


Genista hispanica doornig dwergstruikje. De hoogte na jaar is cm.

Deze plant is matig winterhard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts