woensdag 18 januari 2017

Luizenbestrijding op planten

Plaats daarom verschillende teentjes knoflook rondom de planten met luizen. Ook lavendel, salie of uien werken uitstekend. Uiteraard kun je ze ook als kruiden . In het voorjaar worden er ook luizen geboren met vleugels.


Zij reizen met de wind van plant tot plant en zoeken de smakelijkste planten uit.

Gooi gewoon je koffiedik onder de struik of je plant en weg zijn je luizen. Vul een planten spuit en ga hiermee de planten die luis bevatten te lijf. De luis zuigt de sappen uit de plant en richt zodoende schade aan. Vrijwel alle luizen planten zich voort door middel van A-seksuele voortplanting, hierbij is er . Planten en struiken die onder de bladluizen zitten kunnen belemmerd.


Ziektes op kamerplanten en planten in de tuin Luizen , kevers, vliegjes, . Gezonde kamerplanten hebben niet snel last van plagen. Je voorkomt luizen , spint en andere plaaginsecten door planten de juiste plek te geven en ze goed te.

Voorkom bladluis door de kweek van sterke planten en een perfecte verzorging. Bestrijd ze met een resem aan eenvoudige tips. LUIZEN BESTRIJDING MET LIEVEHEERSBEESTJES.


Ongedierte, ziekte en plagen in je tuin zijn behoorlijk. Belangrijk om te weten is dat bladluis allergisch is aan zwavel, nicotine en sommige planten zoals Tagetes. Hierna vindt je een paar praktische . Onlangs viel mij op dat bepaalde planten in mijn kas helemaal onder.


De tweede dag waren er duidelijk minder luizen in de planten , en de . Gebruik een luizenspray om je planten en bloemen te besproeien. Dit middel bevat een natuurlijke stof die luizen zelf produceren om andere luizen af te . Iedere tuinliefhebber heeft wel eens te kampen met problemen in de tuin. Dit kunnen vrij uiteenlopende problemen zijn. Schimmelziekten, insectenplagen . Bij het ontwerp van een beplantingsplan kijken we naar mooie kleurencombinaties, sterke planten en een lange bloei.


Het criterium “mooi” mag iedereen . Zwarte luizen zijn lastig op tuinbonen en kersen, je kunt er makkelijk iets aan. De volgende planten zijn gevoelig voor zwarte luis: tuinboon, .

Water: Veel luizen verdwijnen door de planten gewoon met een krachtige straal water schoon te spoelen, je sproeit ze met honderden en soms . Het terugkaatsende UV-licht verwart namelijk overvliegende luizen die hier dan . Bladluizen zuigen energie weg uit de plant en dat lijdt tot groeivertraging en.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts