woensdag 18 januari 2017

Wanneer mag je bomen kappen

Het broedseizoen duurt van maart tot juli. Mag je in deze periode bepaalde bomen kappen van de Nederlandse overheid? Broedtijd: bomen kappen mag helemaal niet. Het kappen van bomen in eigen tuin: wat mag en wat niet.


In sommige gemeenten is het verboden om bomen te kappen of te verplaatsen. Voor het kappen van een boom moet u soms een vergunning aanvragen bij uw .

Alle bomen die dunner zijn mag je dan kappen zonder vergunning. Ons team kan u prima helpen wanneer er bij u een boom gekapt moet worden. Bomen kappen mag niet tijdens het broedseizoen van vogels.


Je mag het hele jaar door bomen kappen mits je voldoet aan twee. Ook wanneer je een vergunning hebt voor het kappen van de bomen , dan mag je pas. U mag een boom kappen zonder vergunning als u eigenaar bent van de boom en de boom een. Tussen maart en juli ( broedseizoen) mag u géén gebruik maken van de vergunning omdat dit de . Wanneer kan er een kapvergunning worden verleend?


In de volgende situaties heeft de gemeente geen vergunning nodig: - Noodkap, de boom is een direct gevaar voor de omgeving.

Of als de dwarsdoorsnede . NB U mag de boom niet kappen als daarin een bewoond vogelnest aanwezig is. Verder is het ook niet toegestaan om bomen kappen tijdens het broedseizoen . U heeft geen vergunning nodig als u een boom wilt kappen die binnen de bebouwde kom staat en de boom niet. Deze termijn mag eenmaal verlengd worden.


Een groene omgeving draagt bij aan een gezonde leefomgeving. De gemeente Leeuwarden hecht daarom een groot belang aan het behoud van bomen. Kleine bomen of struiken op uw eigen terrein mag u wel zonder vergunning verwijderen. U kunt de vergunning online aanvragen via het omgevingsloket.


Het kan zijn dat u een omgevingsvergunning moet hebben als u een boom wilt kappen. Ook als u zeer drastisch wilt snoeien, hebt u soms deze vergunning . Voor dikkere bomen geldt dat u tot een maximum van vijf bomen per jaar ook zonder vergunning mag kappen mits het geen monumentale boom is. De Boswet geldt alleen wanneer.


Wilt u een boom kappen of rigoureus snoeien?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts