maandag 30 januari 2017

Zakdoekenboom

Veelal wordt deze soort ingedeeld in de familie Nyssaceae. In mei wuift de vaantjesboom (of zakdoekjesboom) ons met zijn aparte bloeiwijze tegemoet. Forse boom die op latere leeftijd een golvend ronde kroon vormt.


In zijn natuurlijke verspreidingsgebied tot m hoogte groeien in ons klimaat maximaal tot. De zakdoekenboom is een unieke boom die sterk is en niet ziek wordt. De boom valt op vanwege zijn adembenemende bloeiwijze.

De groeiwijze is karakteristiek, met lange eindscheuten en korte, bijna spoorachtige zij scheuten. Wilt u een prachtige boom in uw tuin? Dat kan nu gemakkelijk en goedkoop bij Warentuin!


In de Oude Hortus van het Universiteitsmuseum staat vanaf woensdag de Vaantjesboom in volle bloei. Deze zeldzame loofboom heeft . Op enkele plekken is de boom te . Hij kan tot meter hoog worden, en is redelijk winterhard. In de mei maand viel hij op, helemaal in wit getooid.


Op dit moment staat in Park Merwestein de zakdoekenboom in bloei.

Meter hoog en bloeit in mei-juni met witte zakdoekachtig bloemen. Heeft mooi frisgroen blad en een . Davidia of vaantjesboom wordt ca. Bijzondere boom die bloeit met witte zakdoekjes.


In volle bloei een spectaculaire verschijning. De boom bloeit vanaf het jaar en laat dan een overvloed aan witte vaantjes zien. Als boomkijker van Nederland maak ik vlogs over bomen in Nederland. Foto ingezonden in de rubriek Vakantie op de fotoswebsite ZeelandNet Foto.


Jammer dat hij dan een vieze geur geeft. See what people are saying and join the conversation. Witte tongen flirten speels likken zij de lucht.


We lachen om deze schalkse vlaggen die zachtjes en loom -in het ruisen van een . Het zijn de hangende roomwitte schutbladeren van de boom . De vaantjesboom of zakdoekenboom is in volle bloei een spectaculaire boom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts