vrijdag 20 januari 2017

Kerrieplant eetbaar

Beschrijving van de kerrieplant , Helichrysum italicum. Lees meer over de eigenschappen, het culinair gebruik en andere toepassingen van dit kruid. De kerrieplant (Helichrysum italicum) is een overblijvend kruid uit de familie van de.


De takjes en de bladeren van de kerrieplant worden zowel vers als . De plant geeft een lichte kerriesmaak af aan een gerecht, dus je kunt het goed mee laten trekken in een soep of vleesgerecht.

Je moet het alleen laten . Thee van kerrieplant verzacht. Vele planten zijn estetisch zeer kleurrijk en sierlijk, maar vaak beseft men niet dat er achter die prachtige plant ook een giftige plant kan steken. De bloemen zijn eetbaar , maat het zijn vooral de. Om niet te verpieteren heeft de kerrieplant.


Een kerrieplant groeit goed buiten in ons klimaat, maar een curry plant niet! KERRIE PLANT HELICHRYSUM ITALICUM. Een bepaalde variĆ«teit van een plantensoort kan niet eetbaar zijn, of de kweek omstandigheden .

Van deze kruidenplant is het blad eetbaar. De voornaamste attractie van de kerrieplant (Helichrysum italicum) ligt in het intense zilver van de altijd groene bladeren, stond in een van de beschrijvingen,. Tagarchief: kerrie-plant. Niet verwarren met de kerrie -plant (Helichrysum italicum) die rond de Middellandse zee . De kleine witte bloemen groeien uit tot zwarte bessen, die eetbaar zijn: verwerken tot bijvoorbeeld jam. Vanaf september-oktober moet de plant naar binnen of . Jonge bladeren zijn in gekookte vorm eetbaar en bevatten veel vitaminen.


Is niet afkomstig van de kerrieplant (is een kruid!). Het zijn eetbare garneringen (kale blaadjes!) van de schotel. Eerst een korte uitleg: kerrieblaadjes komen van de kerriebladboom (niet te verwarren met de kerrieplant ), welke vooral groeit in India, . Zaadpads Oregano Origanum vulgare. Deze laatste twee zijn niet eetbaar omdat ze teveel alkaloĆ­den bevatten.


Alle delen van de koriander plant zijn eetbaar. Maar wist je dat er ook veel vaste planten eetbare planten zijn? Op de tuindagen kun je bij Eetbaar IJsselstein voor een € per stekje.


Ligustrum ovalifolium of liguster (vulgare).

Kerria japonica of kerrieplant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts