donderdag 12 januari 2017

Sedum snoeien

Hij produceert, helder rozerode bloemhoofdjes, bloeit in augustus - oktober. Zorg dat al je hagen een eerste keer gesnoeid zijn voor de langste dag (juni) en snoei. Sedum soorten - verzorging van sedum bij het snoeien om omvallen te voorkomen. Hoe kan je het beste Sedum snoeien ? Waarom is dat zo van belang?


Hier vind je de redenen en technieken hoe je dit het beste kan aanpakken!

Vaste planten zijn het mooist te snoeien door de stengels in hun geheel onderaan weg te nemen. Laatbloeiende Sedum vroeg in het voorjaar snoeien. Sedums zijn mooie vaste planten die niet veel verzorging vragen. Een ideale plant voor beginners dus! Pampasgras snoeien en verzorgen.


Sedum is een makkelijke plant, maar soms wordt de plant te zwaar en valt uit elkaar. Hoewel de meeste soorten Sedum niet zo hoog worden, kunnen enkele soorten een hoogte bereiken waarop ze . Frequentie van snoeien Jaarlijks Wanneer snoeien Na de .

Aan het eind van de zomer willen de bloemen van de sedums nog al eens omvallen. Ze zijn doorgeschoten en zijn soms zwaar geworden door de regen. Muurpeper ( Sedum acre) is een heel bescheiden plantje dat een.


In het voorjaar kunt u de plantenresten . Sedum reflexum (Tripmadam, Vetkruid) Vetkrui deze plant bloeit geel,. De precieze snoei -instructies verschillen per plant. Over het algemeen geldt dat je. Snoeien is niet verplicht. De Sedum Spectabile is een spectaculaire plant om te zien.


Je hoeft de plant dus niet te snoeien na de bloeiperiode. Een heggenschaar of haagschaar is een stuk tuingereedschap dat gebruikt kan worden om een heg te snoeien. Door een heg regelmatig te snoeien kan deze . Sedum voelt zich het beste thuis op een zandige en droge grond.


De hemelsleutel Sedum telephium komt uit Europa (ook in Nederland en Belgiƫ),. Toelichting snoeien : Uitgebloeide stengels weghalen. Tot half mei bloeistengels terugknippen, zodat deze later in het seizoen niet topzwaar worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts