donderdag 26 januari 2017

Voetreflectie zones

De reflexologie deelt de voetzool in — sommigen voegen daar ook de handen en de oren aan toe — in zones die corresponderen met delen in het lichaam . Een voetreflex kaart wordt gebruikt in de voetreflexologie. En deze zones staan in contact met de organen, gewrichten, zenuwen en spieren in je lijf. Volgens de voetreflex zone therapeuten kun je alle organen van je lichaam beïnvloeden via de (reflex) uiteinden in hand en voet. Deze zijn via het zenuwstelsel .

Op onderstaande plaatjes kunt u zien hoe de diverse organen en lichaamdelen hun reflexzone op de voeten hebben. Klik op de plaatjes om een grotere . Er zijn een aantal situaties waarin voetreflex niet toegepast kan worden: de absolute contra-indicaties. Daarnaast zijn er een aantal contra-indicaties die van.


Alle organen hebben een eigen zone. Reflexologie is een holistische therapie genoemd. DETOX PADS VOOR EEN MOOIE HUID Marjo Horn is een groot voorstander van voetbehandelingen zoals voetreflexologie en het gebruik van detox pads om .

Die beschreef zones van behandeling, maar die zones hebben niets met reflexologie te maken. Dus voetreflex is (verder) ontwikkeld door een normale reguliere arts. Je kan rustig naar een therapeute gaan, is niet eng. De reflexologe vertelde me dat het de zones waren die corresponderen met de spieren in je nek en rug. Mijn nek en rugspieren zaten vast waardoor ik dus . Wij combineren de westerse voetreflex opleiding met de officiele chinese voetreflex.


Het voordeel is dat men de zones zeer nauwkeurig kan behandelen. Reflexzonetherapie (of reflexologie) gaat uit van specifieke zones op het lichaam , namelijk de handen, voeten, oren en gezicht. Hier vindt u informatie over reflexzonetherapie, bij welke klachten deze therapie inzetbaar is en hoe ik te werk ga. Door het gehele lichaam lopen.


Dit is een eerste fragment uit de educatieve film van twintig minuten die bij de cursus aangeboden. Klachten en problemen waarvoor voetreflex zône therapie helpt. Op de voeten, handen en het hoofd worden bepaalde zones zacht aangeraakt waardoor er al snel een ontspanning ervaren wordt.


Massage van deze zones lossen blokkades en spanningen in het lichaam op . Hoe werkt voetreflextherapie?

De reflexzones in de voeten staan in contact met specifieke zones elders in het lichaam. Voetreflex en Balans biedt diverse behandelingen tegen o. De eerste intakebehandeling duurt gemiddeld ½ uur, omdat bij de eerste afspraak een anamnese wordt afgenomen en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts