dinsdag 17 januari 2017

Zwam in hout

Wanneer u last heeft van een zwam in hout is het verstandig zo snel mogelijk in te grijpen. Klik op deze link voor handige tips! Het is een erg vervelende ontdekking als u merkt dat er een houtzwam in het houtwerk van uw huis zit.


Lees op deze pagina meer informatie over . Bruinrot Wanneer schimmels de cellulose in hout afbreken, ontstaat bruinrot. Zwambestrijding vereist eerst zwam herkennen.

Inspectie en deskundige analyse, daarna het juiste zwambestrijding advies. Vocht in hout veroorzaakt schimmels en houtzwam waardoor uw hout wegrot. Laat behandelen door een expert en vraag een expertise in Belgiƫ. Ook andere zwammen kunnen het hout doen rotten, maar de huiszwam is.


Deze zwam staat bekend om het afbreken van hout , meer specifiek naald- en loofhout, in ruimtes met een hoge vochtigheidsgraad en weinig verluchting. De grootste vijand van onze gebouwen is ongetwijfeld . Heeft u overlast van zwammen en wilt u zwammen bestrijden? Het verkruimelen van het hout wordt veroorzaakt doordat huiszwammen cellulose vernietigen.


Schimmels die de celwand van het hout niet of nauwelijks aantasten en derhalve.

De zwam ontwikkelt zich alleen dan in hout , wanneer dit te vochtig is. De aanwezigheid van een zwam is meestal het gevolg van een. De sporen ( bruin stof) van de huiszwam komen tot ontwikkeling op hout dat min.


Zwam is een verzamelbegrip voor de 100. Bij de zwammen die in huizen worden aangetroffen gaat het. De huiszwam, ook wel de Serpula Lacrymans is een schimmel die u voornamelijk zult tegenkomen in vochtige kelders, kruipruimtes en op hout. Veel schimmels leven op hout , hetzij als parasiet op levende bomen, hetzij als saprofyt op dood hout.


Saprofyten breken dood hout af en spelen een belangrijke. Maar niet als het langdurig vochtig is. Hout kan vele eeuwen trotseren. Dan kunnen schimmels, vaak ook zwammen.


Als hout langdurig vochtig is en blijft, onstaat er een zwamaantasting die . De zwam is een parasitaire schimmel, die na het afsterven van de gastheer verder leeft als saprofyt. Het vruchtlichaam groeit voornamelijk op stammen van . Als u vermoedt dat er een zwam in uw huis groeit, neem dan snel contact op met. Het hout wordt zacht, er ontstaan krimpscheuren, balken verliezen hun .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts