donderdag 19 januari 2017

Wanneer magnolia boom snoeien

Wilt u toch snoeien , lees dan hier wanneer en hoe u dat het beste kunt doen. Wanneer magnolia snoeien en hoe. Een magnolia of beverboom is gewoon te prachtig om te snoeien en verdraagt dit slecht.


Je krijgt dan onmiddellijk veel scheuten die om het . Na de bloei kan je hem snoeien. Deze kleine boom kan vier tot zes meter worden.

Magnoliaceae – magnoliafamilie. De tulpenboom of beverboom. De eerste Nederlandse naam laat weinig te. Snoeien doe je bij voorkeur in de winter als de sapstroom van de plant . Jasmijnen bloeien op het hout van het vorige jaar, snoeien direct na de bloei dus.


Niet scheppen of wieden rond de boom , want de kwetsbare wortels liggen. Knip de tak met een scherpe snoeischaar goed schuin af en zet in een. De grote tulpvormige bloemen aan de boom geven het ultieme lentegevoel. Snoeien kun je een magnolia het beste vlak na de bloei, maar eigenlijk is .

Kan er iemand advies geven over het bijsnoeien van mijn magnolia ? De boom splits zich reeds van in het begin in stammen. Zorg in de eerst jaren voor een goede vormsnoei. De magnolia ofwel beverboom is van nature een boom die als ondergroei. Let er verder op dat je de wortels niet beschadigt wanneer je de boom wilt verplanten. Snoeien is een praktijk die de vorm en de groei van een plant wijzigt.


Spierea en meer aanverwante . De snoeiperiode hangt af van het soort boom. De meesten verkiezen de winter, maar let op, nooit tijdens een vorstperiode. Het in een gewenste vorm brengen van de plant, de zogenaamde vormsnoei. Als u toch snoeit komen er toch weer nieuwe takken terug en meestal wordt de vorm er niet mooier op. Ik heb tulpenbomen die ik graag zou willen verplanten, kan ik dit doen en wanneer is hiervoor de . Deze boom of struik stelt nauwelijks eisen aan de.


Om de jaar een beetje terug snoeien komt de stevigheid ten goede. Het kan een aantal jaar duren voordat de boom rijk bloeit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts