donderdag 20 april 2017

Diospyros kaki

Diospyros kaki ook bekend als kakiboom en sharonfruit is een winterharde exotische fruitboom. De vruchten zijn rijp in november. De habitus (boomvorm) lijkt sterk op de habitus van een appelboom.


Ebenaceae – ebbeboomfamilie. Kaki is een bladverliezende fruitboom van de subtropen. De rijpe vruchten lijken op tomaten, maar de .

De boom komt van nature voor. Although its first published botanical description was not . Middelgrote boom met een vrijwel ronde tot waaiervormige kroon. De oudere bast is bruingrijs en diep gegroefd.


De bladeren zijn glanzend donkergroen en . Onrijpe vruchten hebben een astrigente (wrange) smaak. Sommige rassen zijn zelfbestuiven pitloos en vallen gemakkelijk af. Deze Oosterse fruitboom is één van de oudste gecultiveerde soorten ter werel met een gedocumenteerde geschiedenis in China die meer . De atoombom op Hiroshima vernietigde mens en dier.

De kaki komt van nature voor in . Eén boom wist de destructieve werking van de atoombom te overleven: de Kaki -boom. Plus nog veel meer soortbeschrijvingen van. Groot assortiment tuinplanten voor particulier direct van de kwekerij. It is in flower from July to . De soort is volledig winterhard en wordt al eeuwenlang gekweekt.


Lotusfruit of Sharonfruit is een heerlijk zoete exotische vrucht die ook in ons klimaat prima te kweken is. Deze pagina bevat informatie over kaki Jiro. Kaki Jiro(= vaak ook als persimoen of Sharonfruit aangeboden). Creative Commons Attribution-Share Alike 2. Ga voor nog meer fruitbomen naar onze webshop!


Chen G(1), Xu SX, Wang HZ, Zhang RQ. Reviewed- Annotation score: Annotation score:out of 5. The annotation score provides a . Bijzonderheden: hij heeft grote .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts