woensdag 12 april 2017

Zeewater naar drinkwater

Er is heel veel water op aarde. De wereldzeeën en oceanen beslaan van het totale aardoppervlak. De totale hoeveelheid water wordt geschat op 4 . Van zout zeewater naar zoet drinkwater. Het Delftse bedrijf Elemental Water Makers maakt furore met haar ontziltingsinstallatie.


De zeespiegel stijgt bovendien, dus alle reden om het water uit de oceanen om te zetten in drinkwater.

Aan de Gentse universiteit is een technologie ontwikkeld die zeewater kan ontzouten en tegelijkertijd energie kan opwekken. Een team scheikundigen heeft een nieuw systeem ontwikkeld om op een simpele en goedkope manier van zeewater drinkwater te maken. Marjolein Vanoppen wil de dreiging van mondiale waterschaarste het hoofd bieden door zout zeewater te transformeren tot drinkwater.


In de oliestaten in het Midden-Oosten maken ze al jaren drinkwater van zeewater. Het gebeurt er in grote fabrieken. Maar het probleem is dat . Op verschillende manieren kan het zout uit zeewater worden onttrokken:. Zo wordt van het drinkwater in Saoedi-Arabië door ontzilting gewonnen.


Ja, met deze slimme techniek kan het.

Wil je nog meer techniek, wetenschap en slimme uitvindingen. Heb jij zelf nu een vraag die je graag beantwoord ziet? Aan de Universiteit Gent is een technologie ontwikkeld die zeewater kan ontzouten en tegelijkertijd energie kan opwekken. Als we dat kunnen, is er toch geen water tekort?


Of zijn er nog andere factoren? Toegevoegd na minuten: Als het zou kunnen, dan is de stijging van de . Om schoon drinkwater uit zeewater te produceren ontwikkelt TNO membraandestillatie. Vergeleken met bestaande ontziltingsmethoden vraagt deze nieuwe . Zeewater op een goedkope manier omzetten in zoet water, wie wil dat niet?


Een systeem waarmee je zout water kunt omzetten naar drinkwater of. Drijvende pijp maakt schoon drinkwater uit zeewater. Voor een designcompetitie in Californië hebben Canadese . Door de groei van de bevolking is steeds maar meer zoet water nodig, maar dat raakt op.


Zeewater zou een goed alternatief zijn als het niet zo zout was. Het kraanwater komt dan ook niet uit de grond of uit een rivier, maar uit de zee. In een waterfabriek maken ze van zout zeewater drinkwater.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts