dinsdag 11 april 2017

Vlinders in nederland

Wetenschappelijke naam, Nederlandse naam, Afbeelding. Abraxas grossulariata , Bonte bessenvlinder, Abraxas grossulariata orkney. Lijst van trekvlinders in Nederland. Vlinders of schubvleugeligen (Lepidoptera) zijn een orde van gevleugelde insecten.


Soorten die in België en Nederland voorkomen eten als rups soms. Hieronder volgt een lijst van trekvlinders in Nederland.

De lijst kan inmiddels wel verouderd zijn indien nieuwe vlinders Nederland bereikt hebben. De vleugels van een vlinder zijn namelijk bedekt met schubben. Als de lente dan weer komt vliegen ze weer terug naar bijvoorbeeld Nederland. Vereniging media Nederland en De Vlinderstichting. workshop bij De Vlinderstichting. Van eitje naar rups, van rups naar pop, van pop naar vlinder.


In Nederland leven meer dan tweeduizend verschillende vlindersoorten. Helaas gaat het niet met alle vlinders even goed in Nederland en.

In de zomer zie je veel vlinders. Een vlinder begint eerst als een rups. En wat er daarna gebeurt, kun. Vlinders hebben een dun, lang en harig lichaam en grote, mooie vleugels.


De dagpauwoog is een bekende soort die in Nederland en België leeft. In een paar generaties trekken ze dan naar het zuiden, en weer terug. Het is het vlinderrijkste gebied van Nederland , vanwege de grote variatie in het duinlandschap.


OV in Nederland gebruikt cookies voor statistische doeleiden en. Lijn 3Amsterdam Buikslotermeerplein - Zaandam De Vlinder. De film Vanessa atalanta brengt de mysterieuze en avontuurlijke trektocht van één van de mooiste in Nederland voorkomende dagvlinders in beeld.


Ze komen in het wild wel voor in Nederland. Spring naar Vlinderfamilies die in Nederland en België voorkomen. Endromidae - gevlamde vlinders , vroeger berkenspinners genoemd . Conclusie via de telefoon: rups van een vlinder uit de pijlstaartfamilie.


Het groot avondrood (Deilephila elpenor). Vlinders beginnen hun leven als rups, verpoppen, en komen dan gevleugeld en.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts