woensdag 12 juli 2017

Buxus gele bladeren

Door uw buxus regelmatig te bekalken en te bemesten kunnen al heel wat problemen vermeden worden. Geel blad bij buxus duidt immers vaak op een gebrek . Bleekgroen of geel blad bij Buxus heeft vaak te maken met een tekort aan stikstof in de grond. Ik heb een paar weken geleden mijn buxushaagjes gesnoeid.


Dat was op een bewolkte dag en de week daarna heeft het veel geregend en was het steeds . De buxusmot is een nachtvlinder die in zeer snel buxussen volledig kan kaal vreten.

Wellicht zijn ze via uit Azië geïmporteerde planten zo naar onze regio . Door te zuigen aan de bladpunten. Gele bladranden bij buxusplanten is een groeistoornis die enkele oorzaken kan hebben. De meest voorkomende is een gebrek aan voeding in de bodem of . Ziet u zwartbruine vlekken op de bladeren van de buxus. Aangevreten buxusplanten in uw tuin?


In periodes van droogte kan de buxus veel water opnemen. Buxus een geel of bruin blad krijgen, probeer dit dus te voorkomen.

Mijn Buxushaag, welke jaar oud is, groeit slecht en wordt geel. Vorig jaar heb ik de haag al helemaal overnieuw ingepoot, ik heb toen de struikjes in. Ze vormen opvallende plekken van geelverkleurende afstervende bladeren. Om het enorme aantal blaadjes groen te houden heeft een buxus veel kalk nodig.


Bij een kalktekort kleuren de bladrandjes geel. Schade: De twijgen en bladeren verkleuren geel als gevolg van de zuigschade. Buxus kan aangetast worden door verschillende parasieten. De schade kan je wel duidelijk merken en dit in de vorm van gele streepjes over het gehele oppervlak van de blaadjes en puntjes bovenaan het blad. Er zijn bruine randjes en verschrompelde blaadjes waardoor de Buxus er bruinig uitziet.


Gelige randjes rondom het blad of gele bladpuntjes. U vindt hier de meest gestelde vragen over buxussen. Groene bladeren met een geel randje duiden op een te zure grond. Kalk is rijk aan calcium en . De jonge rupsen zijn vuilgeel en krijgen na enkele . Vele duizenden tuinliefhebbers snoeien buxusstruiken dan ook in allerlei fantasierijke vormen. Met bleke of gele bladranden geeft buxus een duidelijk signaal.


De bladeren verkleuren eerst grijsgroen, bruin of geel. Aanleg en onderhoud buxus : snoeien, vormknippen en aanleggen buxushaag?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts