donderdag 20 juli 2017

Ophokplicht opgeheven

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heft vanaf vrijdag april de in een deel van Nederland nog geldende ophokplicht. De ophokplicht voor pluimvee wordt vrijdag maart deels opgeheven. Dat laat het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit . Ophokplicht opgeheven na wijken vogelgriep.


Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) heeft bekendgemaakt dat de ophokplicht vanaf vrijdag maart deels wordt . Vervoersverbod pluimvee morgen opgeheven.

De afschermplicht voor pluimvee en vogels van hobbyhouders is opgeheven sinds vrijdagnamiddag maart. De maatregel wordt wel nog aanbevolen, vooral. De landelijke maatregelen, zoals de ophokplicht, blijven onverminderd van kracht omdat het risico.


Nederlandse boeren hoeven hun pluimvee niet langer binnen te houden. Op april werd die ophokplicht opgeheven nadat er voorafgaandelijk al gerichte versoepelingen waren . Dat heeft het ministerie van Landbouw, Natuur- en Voedselkwaliteit vanmiddag . Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken heeft bijna alle landelijke maatregelen tegen . Het gevaar voor verspreiding van de vogelgriep is zo ver afgenomen dat .

Nog geen uitzicht op einde ophokplicht kippen. Deze was ingesteld na een eerdere uitbraak van vogelgriep. Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit trekt met ingang van vrijdag april de landelijke . Het Ministerie van LNV heeft op basis van . De ophok- en afschermplicht voor pluimvee wordt per april opgeheven. Flevolandse pluimveehouders hoeven hun dieren vanaf vrijdag niet meer binnen te houden.


Op april werd de ophokplicht voor pluimvee in Nederland opgeheven , omdat het risico op vogelgriepbesmetting volgens minister Schouten . Pluimvee in Nederland hoeft niet langer binnen te blijven. Minister van Landbouw Willy Borsus (MR) heft de laatste bijkomende preventieve maatregelen voor . In het rode gedeelte blijft het van kracht. Biologische kippen en kippen van vrije-uitloopbedrijven mogen zondag voor het eerst in drie maanden weer naar buiten. Inmiddels is de ophokplicht weer opgeheven en kunnen bezoekers weer met volle teugen genieten van alle prachtige vogels die GaiaZOO rijk . Vanaf vrijdag april is de ophokplicht voor pluimvee in Nederland opgeheven. Hierdoor zullen snel weer vrije uitloop eieren beschikbaar zijn . Vogelgriepgevaar geweken, ophokplicht vogels Avifauna opgeheven.


ALPHEN AAN DEN RIJN - Goed nieuws voor de . De kippen mogen weer naar buiten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts