vrijdag 21 juli 2017

Lavendel snoeien wanneer

Op zoek naar tips om lavendel te snoeien ? Lavandula angustifolia snoei je in het voorjaar als de strengste vorst voorbij is. Je wilt lavendel snoeien ? Plantencentrum Maréchal geeft je uitgebreid advies! Mooie volle lavendelplanten zijn een streling voor het oog en geven een heerlijke typische geur af.

De plant leent zich bijgevolg perfect om . Wanneer en hoe lavendel snoeien. Lavendelstruikjes blijven compact door twee snoeibeurten per jaar. De lavendel snoeien kan schade opleveren wanneer dit niet op de juiste manier wordt gedaan. Er zijn ongeveer soorten lavendel waaronder de . Van pot tot lavendel veld?


Correct snoeien is de boodschap en dit tweemaal per jaar. Net na de bloeiperiode en in april, na de winter.

Dit kan in het najaar na de bloei, maar ook in het voorjaar. Het snoeien van lavendel vergt wel wat kennis, . Bekijk stap voor stap hoe je een lavendel snoeit. Om te voorkomen dat lavendel gaat . Lavendel kan in maart-april en augustus worden gesnoeid. Lees in dit artikel wanneer en hoe je dat het beste doet.


Met deze tips – plus je eigen gevoel en instinct – zul je behoorlijk ver komen met het snoeien van lavendel. Als je nog niet weet hoe je lavendel moet snoeien, dan weet je het zeker na het lezen van deze handige. In deze instructievideo leer je lavendel planten te verzorgen na de eerste bloei. Tips voor lavendel snoeien. Om zo lang mogelijk te genieten van de lavendel , moet je deze vaak snoeien.


Zo voorkom dat lavendel gaat verhouten. Daarom heb ik hier aan de hand van een tuinvraag een blogartikel geschreven met alles wat je moet weten om de lavendel op de juiste wijze te snoeien. Op Terrastuingids lees je alle tips over het kopen, onderhou bloeitijd en wanneer planten van Lavendel . Dit zal meestal in september zijn. Is je plant al eerder uitgebloeid?


Door lavendel snoeien op de juiste manier toe te passen verlengt u de levensduur van deze prachtige plant.

Jonge lavendel kun je het beste . Heb jij deze zomer ook zo genoten van de heerlijke geur én mooie kleur van lavendel ? In augustus is het tijd voor de zomersnoei van je . Wie houdt er nu niet van lavendel? Het heerlijk geurende, mediterrane struikje staat in heel veel tuinen, maar . Lavendelplanten die pas aangeplant zijn, kunnen al na enkele weken lichtjes ingeknipt worden. Snoeien dus, maar wanneer dan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts