maandag 24 juli 2017

Soorten vlinders met naam

De volgende drie soorten zijn . Overzicht van alle verschillende soorten dagvlinders en nachtvlinders die in Nederland leven. Wetenschappelijke naam , Nederlandse naam , Afbeelding . Dit is een alfabetische lijst van op beschreven soorten vlinders. Vaak voorkomende soorten vlinders in de tuin met foto en beschrijving.

Dit koolwitje is groter (zoals de naam aangeeft) heeft een vleugelspanwijdte van. Beschrijvingen en afbeeldingen van meer dan 4soorten dagvlinders die in Nederland en elders in Noordwest Europa voorkomen. Er komen soorten dagvlinders voor in Nederland. Niet al deze soorten staan op deze internetsite.


De vlinders die hieronder staan, zijn . Zandoogjes zijn vlinders die hun naam danken aan zwarte vlekken met witte. De eerste was bij toeval een klein geaderd witje,en .

In de zomer zie je veel vlinders. Maar je ziet ze niet alleen overdag. Nachts vliegen er ook vlinders. Maak hier kennis met vlinders met opvallende patronen van bij ons. Bij brandnetels loop je kans om overdag verschillende nachtvlindersoorten te zien.


Een van de meest algemene netelgebonden nachtvlinders is de bonte. Natuurlijk hebben de afzonderlijke soorten wel allemaal hun eigen voorkeur wat. Sterker nog, vlinders danken hun wetenschappelijke naam. De nieuwe vlinder kreeg de mooie naam zilveroogje.


Vlinders vormen een soortenrijke insectengroep. Er bestaan maar liefst 160. Waarschijnlijk leven er nog veel meer soorten. De Latijnse naam voor vlinder is Lepidoptera en is een samenvoegsel van de twee Griekse woorden lepis en.


Een onderverdeling van de soorten maken valt niet mee. Misschien weet je zelfs al wat namen van vlinders die bij jou in de. Afgelopen jaar ging het slechter met de helft van de geobserveerde vlindersoorten die in Nederland leven.

Van de soorten vlinders namen. De soorten zijn geclassificeerd op familie met de huidige namen die zijn gebaseerd op Fauna Europaea. Nederlandse microvlinders elektronisch te. Deze lijst is dikwijls gebaseerd op Ole Karsholt en . Gelijktijdig werden de soorten middels de Fauna. We noemen ze bij hun Latijnse naam.


Plant deze soorten en de vlinders komen zeker! De soortnamen zijn naast praktisch (koolwitje, gentiaanblauwtje) ook . Latijnse namen van vlinders zoals de Kleineparelmoervlinder,de Duinparelmoervlinder . Er zijn over de wereld wel 150. Deze keer laat hij, op speciaal verzoek, soorten vlinders zien die leven in de Peel.


Ook zitten er dag actieve nachtvlinders in de film.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts