donderdag 13 juli 2017

Ggd bedwants

Informatie over overlast door bedwantsen. Hoe herkent u ze, wat zijn de eventuele gevaren voor de gezondheid en wat kan de GGD voor u . Bel dan voor een bestrijdingsadvies met een professioneel ongedierte bestrijder. Wilt u meer weten over de bedwants ? Als u vuilgele tot bruine puntjes op lakens, plinten of rondom schilderijen en stopcontacten aantreft, dan kunt u last hebben van bedwantsen.


Hij verstopt zich achter plinten, stopcontacten of in spleetjes of kieren in de muur.

Ze kunnen lang (weken) zonder voedsel. Bedwantsen houden niet van licht . Welke klachten geeft de bedwants ? Een bedwants heet ook een bed bug. Ik heb een beet van een bedwants. De bedwants leeft van bloed van mensen en huisdieren.


Het zijn nachtdieren, je vindt ze daarom vooral in slaapkamers. Zorg dat je geen bedwantsen mee naar huis neemt! Als je ze eenmaal in huis hebt, zijn ze moeilijk.

Lange tijd kwam het insect weinig voor in Nederlan . Ze voeden zich met het bloed van mens of (huis)dier. Kan de GGD ze komen bestrijden? Nee, de GGD doet zelf geen ongediertebestrijding. Wat je moet doen: Twijfel je of het wel echt om bedwantsen gaat?


Daarom geeft GGD Twente tips om problemen met de bedwants te voorkomen. Let vooral goed op als je op vakantie. Overdag verstoppen ze zich op donkere plakken. Nachts zijn ze actief en voeden ze zich met . Heeft u last van ongedierte? Als GGD informeren we u wat u kunt doen bij overlast door bijvoorbeeld ratten, zilvervisjes en bedwantsen.


Het is belangrijk dat je een bedwants vangt en meteen de GGD belt. Hier geven we u informatie over dit ongedierte en kunt u direct gratis en vrijblijvend in contact komen met een bed . Bedbugs (Cimex lectularius, bedwants , wandluis) leven in en rond bedden. Neem zonodig contact op met de gemeente, de GGD voor advies.


En die bedwants zit steeds vaker in Nederlandse bedden, zegt het Kenniscentrum Dierplagen. GGD Amsterdam over de bedwants. En, als je toch bezig bent, meld het even bij de GGD.


Meer adviezen zijn te verkrijgen bij de gemeente of de GGD.

Niemand wil te maken krijgen met de bedwants. Net als vlooien, waar bedwantsen overigens niet mee verwant zijn, stammen zij af van soorten met .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts