woensdag 13 september 2017

Lavendel bloeitijd

De geur, de sierlijke blauwe bloemen, het grijsgroene blad: aan een lavendel is alles mooi. Dat maakt er de keuze natuurlijk niet gemakkelijker op. Op zoek naar tips om lavendel te snoeien?


Lavandula angustifolia snoei je in het voorjaar als de strengste vorst voorbij is. Snoei de lavendel nooit op het kale .

Later snoeien verlaat de bloeitijd. Onze ervaring is dat planten. Hoewel de lavendel in mijn kleine achtertuin al volop bloeit, duurt het nog even voordat de lavendelvelden in Frankrijk in bloei staan. Doet de geur van lavendel.


Dit zijn de beste plekken lom lavendel te zien in de Provence, Drôme provençale en Ardèche. Bloeitijd is hier van half juni tot half juli. De tweede keer vindt plaats na de bloei (augustus tot oktober).


Volgens de alternatieve geneeskunst heeft lavendel een verzachtende,.

Een overzicht van de bloeitijd in de verschillende streken van de Provence. Voor een rijke bloei zet je lavendel in de zon. Lavendel is geschikt voor droge, maar humusrijke grond.


Knip uitgebloeide aren direct weg. Na twee of drie jaar wordt de bloei minder en zul je voor een nieuwe struik moeten zorgen. Echte lavendel kan goed tegen de zon.


De nederlandse naam is Franse lavendel , familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is lavendelblauw en de bloeitijd is van ca. De Provence roept - de bloeitijd is eindelijk begonnen! Lees hier waar je de lavendelvelden kunt vinden en wanneer ze bloeien.


Na de bloei , vaak eind augustus, is de zomersnoei. Knip dan alleen de uitgebloeide bloemstelen en stengeltopjes terug. Help, de lavendel staat er treurig bij in zijn pot op je balkon of terras. In deze video zie je hoe lavendel snoeien in.


Strooi jaarlijks kalk bij de lavendel. Een ander pluspunt is zeker .

De exacte data hangen samen met de bloei en oogst van de lavendel. De plaatsen waar de grootste .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts