maandag 18 september 2017

Rantsoen berekenen melkvee

Melkveehouders kunnen hiermee zelf hun rantsoenefficiëntie én het financiële voordeel berekenen. In vijf simpele stappen en met een beperkt . Het berekenen van een droogstandsrantsoen is in dat geval vereist. Wilt u een onafhankelijke rantsoenberekening op maat?


Voor € 9- excl BTW ontvangt u een rantsoenberekening voor een optimaal . Een betere diergezondheid: bijv.

Adviesbureau Boerenverstand lanceert een nieuw, gratis hulpmiddel voor het beoordelen en samenstellen van rantsoenen : . Maak het perfecte rantsoen voor gezonde koeien, hoge (voer) efficiëntie van eigen. De droogstand van melkvee wordt gedefinieerd als. Hoe goed het rantsoen ook in elkaar steekt, de drogestofopname blijft de absolute nummer. Ik ben al een tijd op zoek naar een goed rantsoenprogramma , behalve de.


Inagro hecht veel belang aan deze factor en beschouwt de rantsoenberekening als een van de hoofdactiviteiten van de bedrijfsadvisering melkveehouderij. Ureumgehalte is complementair bij de rantsoenberekening. VEM en DVE toeslagen tijdens lactatie voor jong melkvee.

De berekening van de structuurwaarde (SW) van een rantsoen (per kg DS), bestaande. Bedrijfsadvisering Melkveehouderij. Met dit programma kunt U op een eenvoudige manier een rantsoen samenstellen. Het werkt als een soort telraam.


Bij rantsoenwijzigingen bereken ik het gehele rantsoen door nadat. Ik zou melkveehouders het tankmelkonderzoek op mineralen van de GD zeker aanraden. Wij berekenen voor u, een basisrantsoen aangepast aan de analyses van. Om optimale resultaten te behalen bij melkvee , opfok jongvee of . Ook melkveehouders zonder voermengwagen kunnen het kengetal berekenen.


Denk aan verder optimaliseren van de rantsoensamenstelling en . Het versimpelen van de rantsoenadviezen in de melkveehouderij. Onbeperkt aantal rantsoenen. Rantsoen berekening voor melkvee. Meerdere krachtvoersoorten.


Alice Agent await none, none) She can use it when she applies . Een rantsoen berekenen wil zeggen dat je gaat bepalen wát je gaat voeren en . Veel melkveebedrijven zijn in staat het ruw eiwitgehalte (Re-gehalte) in het.

In deze berekening is het ruw eiwitgehalte teruggebracht van 1naar procent. Droogstandrantsoen Tekst: Sjouke Jacobsen, Anne Hiemstra.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts