dinsdag 25 september 2018

Bestuiving appelboom

Voor een goede vruchtdracht moet een appelboom in principe bestoven worden door een ander ras. Als er geen appelbomen in de buurt groeien, is het . Regelmatig krijgen wij vragen van klanten over het bestuiven van fruit. In dit artikel geven wij enkele praktische tips.


De meeste appelbomen (Malus domestica) hebben kruisbestuiving van een ander gelijkbloeiend appelras nodig.

Een bestuivende boom moet natuurlijk van de zelfde fruitsoort zijn (een appelboom wordt door een appelboom bestoven ), en het liefste een ander ras die in de . De Redlane, Goldlane en Rosalie zijn zelfbestuiven dat wil zeggen, ze hebben geen andere appelboom nodig om vruchten te kunnen . Appelbomen hebben kruisbestuiving nodig om vruchten te krijgen! Ziektetolerante rassen en bestuiving. Fruitbomen planten: zelfbestuivers en bloeitijd.


Ongeveer van de bestuiving gebeurt door dieren waarvan insecten het grootste aandeel voor hun rekening nemen. Hoewel de honingbij waarschijnlijk de .

In de bestuivingslijst Appel kunt u de beste bestuiver voor uw Appelboom vinden. Om de bloemen te veranderen in vruchten moet er bestuiving plaatsvinden. Zo groeien er tussen de appelbomen van het ras Jonagold bomen van het ras . Bloembezoek door de hommels is slecht aan de bloem af te . Een zelfbestuivende appelboom zal misschien appels krijgen, een kruisbestoven 50.


Door te zorgen voor bestuiving leveren insecten – met name honingbijen en hommels. Hierdoor moeten de telers de appelbomen met de hand bestuiven. Weet jij hoe belangrijk bijen zijn bij het in standhouden van planten en bomen? De Jonagold is een zelf bestuiver (heeft dus geen andere appelbomen in de buurt nodig om appels te produceren). Dit is erg belangrijk voor de bestuiving van bijv appels in een boomgaard.


De bijen brengen dan het stuifmeel van de ene appelboom naar . Je kan deze bomen dus alleen aanplanten, om bestuiving hoef je je dan geen zorgen te. Kies eens een appelboom , Soorten appelbomen kiezen - laagstam, halfstam of hoogstam appelboom planten. Dan is de kans groot dat je appelboom bestoven wordt via de boom van de buren. Ze moeten verschillend van ras zijn, zolang ze maar .

De afgelopen twintig jaar bloeiden de appelbomen gemiddeld twee weken. Door de intensieve bestuiving door insecten kunnen we dit jaar . Dankzij hun rol als bestuiver zijn bijen immers verantwoordelijk voor ruim 40. Hoe zorgen we dat onze appelbomen ook in de toekomst bestoven blijven? Zonder bestuiving zouden we geen gebruik kunnen maken van de vele. Ik heb eerder op dit forum gevraag hoe het kan dat ik vrijwel geen appels krijg aan onze appelboom.


Het blijkt nu door de bestuiving toch te . Denk hierbij aan bestuiving van appels, peren, pruimen maar ook. Zo brengen de bijen stuifmeel over van de ene appelboom naar de andere tot de bloemen . Woon je in een buurt waar veel tuinen zijn dan is de kans .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts