vrijdag 21 september 2018

Prairieplanten

Waarom wij aan deze nieuwe trend aandacht besteden? Een groot deel van ons sortiment is prima te gebruiken voor dit type . We geven onze borders graag een natuurlijke uitstraling onder andere door het gebruik van grassen. Door Maarten Vansteenhuyse. Combineer voor een natuurlijke tuin deze prairieplanten met grassen.


Het resultaat is een uitbundige vegetatie die toch natuurlijk aandoet.

Online prairieplanten kopen? Prairieplanten zijn een regelrechte hype en dat is niet geheel onterecht. Het zijn opvallende planten met veel kwaliteiten.


Zo bloeien ze over het algemeen heel . Een onderhoudsvriendelijke maar toch natuurlijke tuin met een uniek aspect is iets waar veel tuineigenaars van dromen. Tuinieren met prairieplanten laat nagenoeg niemand nog onberoerd. Het klinkt misschien een beetje exotisch in de oren, maar het is een zeer . Zelfs in droge grond groeien de meeste prairieplanten zonder probleem omdat ze heel diepe wortels maken.

Ze krijgen prairiebeplanting”, zegt Eveline Vandecaetsbeek van het Agentschap . Grote keuze in verschillende soorten, bloeitijden, hoogtes maar bovenal geschikt voor úw tuin. Een populaire categorie planten voor . Veel prairieplanten kennen we al als borderplant. Deze rijk bloeiende vaste planten staan in grote groepen willekeurig versprei samen met . Onbekende prairieplanten uit Noord-Amerika worden gebruikt maar ook gecultiveerde soorten van bijvoorbeeld: Echinacea, Helianthus, Aster of Monarda. Veel ervan kennen we al als borderplant, zoals Helenium, Echinacea, Eupatorium en. Berichten over prairieplanten geschreven door groengenot.


Geen noo de meeste grassen en prairieplanten kunnen ook prima in potten. Specialiste Lianne Pot past ze al jaren toe op deze manier. Meppel - Andries Bierling, één van de twee eigenaren van Tuingoed Foltz in het Groningse Meeden, neemt de bezoekers mee in de kleurrijke . Op zaterdag en zondag augustus bij Kwekerij Bastin.


Toen ik terugkwam uit Amerika, lag het nieuwe boek van Marjolein Bastin op de mat. Nou ja, eigenlijk van Anneke Muller over en met Marjolein. De lezing wordt verzorgd door Andries . Prairie planten in openbaar groen gemeente Ommen.


Siergrassen zijn mooi om hun vaak lange, buigzame blad.

Collection by Jikke Hamerpagt. Deze lijst is zelden helemaal compleet. Indien u voor een bepaalde plant langskomt, bel dan even of deze voorradig is!


Voor tal van projecten in Europa is de Noord-Amerikaanse prairie op het ogenblik een belangrijk voorbeeld en ecologisch . Op maandag oktober organiseert Groei en Bloei, afdeling Coevorden, een lezing over prairieplanten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts