dinsdag 11 september 2018

Eerst maaien dan verticuteren

Maai eerst het gras voldoende kort. U kan dan bijzaaien met speciaal daarvoor ontwikkelde zaden. Best eerst verticuteren , het uitgehaalde mos opruimen en dan nadien (eventueel iets hoger) maaien. Je grasmaaier zal het resterende deel . Dan gebruikt u de machine vaker om het gazon extra te beluchten.


Het handigste werkt dit verticuteren dan ook met een speciale verticuteer hark of.

Maai vervolgens het gras en zorg ervoor dat de afgesneden grassen van het . Gras verticuteren doe je in het voorjaar in april of mei en in het najaar in september of oktober. Maak het gazon een klein beetje vochtig en maai dan het gras. De eerste stap is het bevochtigen van het gazon. Eerst maaien , dan verticuteren.


Verticuteren is nodig bij een gazon. Alles wat een verticuteer machine doet, is met scherpe messen snede . Deze viltlaag bestaat uit afgestorven grasdeeltjes die na het maaien zijn.

Vervolgens kan je het gazon nog eens verticuteren , maar dan in de andere richting. Je dient het grondoppervlak de eerste periode goed vochtig te houden. Dan heeft het gazon tot in de zomermaanden voldoende tijd om zich te herstellen.


Bij het verticuteren is het. Het gras kan zich dan goed herstellen en versterkt zijn voor de Winter. Alvorens te verticuteren , eerst het gras normaal maaien (2-cm).


Zeker in het voorjaar mag je niet korter maaien , omdat de grasplantjes dan. Die krijg je door het gazon regelmatig te verluchten en te verticuteren. Maar eerst is het aan te raden om het gras te verticuteren. Het is beter om het gras vaak een beetje te maaien dan het in één keer erg kort te maaien.


Onterecht, want veel inspanningen, zoals verticuteren , blijken overbodig. Helaas zijn de nadelen groter dan de voordelen: je haalt ook de nuttige. Wie zijn gras maait met een mulchmaaier of een robotmaaier , zal zelden last . Voordat u gaat verticuteren raden wij u aan om het gras eerst nog af te rijden met. U kunt er ook voor kiezen om uw gras in oktober of november te verticuteren. Gaat gemakkelijker dan met de . De beste periode is maart-april omdat de grasgroei dan terug op hang komt.


Met verticuteren verwijdert u de viltlaag die in de loop van de tijd ontstaat.

Als deze waarde lager is dan voegt u naar behoefte kalk toe. Herhaal dit vervolgens haaks op de eerste verticuteerrichting. Je weet hoe het met de grond in je tuin gesteld is. Je hebt het gras gemaaid en dan.


Ontbrekend: maaien Gazon verticuteren - BouwAlmanak. Maai het gazon erg kort, zo kort mogelijk maar zorg dat het gras nog wel . Door mos, onkruid en maaien ontstaat er een soort viltlaag op het gazon waar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts