woensdag 19 september 2018

Zoogdier dat eieren legt

Het vogeldier is het bekendste eierleggende zoogdier. Samen met vier soorten mierenegels is dit het enige zoogdier dat eieren legt. Doordat ze kenmerken bezitten die eerder aan reptielen dan aan zoogdieren worden toegeschreven, als het leggen van eieren en de cloaca, worden de . Niet alleen de vogels leggen . Eierleggende zoogdieren (Monotremata) zijn zoogdieren die eieren leggen. Dit is heel erg bijzonder, want de meeste zoogdieren worden .

Tot deze orde behoort alleen de . Zelfs wij mensen zijn zoogdieren. Zoogdieren baren hun jongen en zogen ze vervolgens. Maar wist je al dat er ook zoogdieren zijn die eieren leggen? Toch zijn er zoogdieren (de rest is uitgestorven) die eieren leggen, maar toch hun jongen voeden . MENSEN LEGGEN geen eieren.


De meeste zoogdieren ook niet. Alleen het vogelbekdier en twee soorten mierenegels broeden hun jongen . Net als het vogelbekdier is de mierenegel een zoogdier dat eieren legt in plaats van levende jongen te baren.

De mierenegel heeft tijdelijk een . Er zijn ook twee zoogdieren die eieren leggen, namelijk de mierenegel en het vogelbekdier. De koekoek legt één ei , in het nest van een andere vogel. Een vogelbekdier legt eieren, maar is een… zoogdier! Ze voeden hun jongen namelijk met melk! Het is naast de mierenegel het enige zoogdier dat eieren legt.


Een zoogdier dat eieren legt. Een vrouwtje legt één of meer eieren van ruim anderhalve . De vrouwtjes leggen eieren , die ze uitbroeden. Ze hebben geen tepels, maar wel . Ontbrekend: legt Willem Wever - Is een vogelbekdier een zoogdier of een vogel? De eitjes zijn heel klein en blauw, geel en wit van kleur. Als zoogdier met een snavel is het vogelbekdier onmiskenbaar.


Ook zijn manier van voortplanten is eigenaardig: het vogelbekdier legt eieren. Een vleermuis legt geen eieren zoals een vogel, en heeft ook geen snavel. Omdat een vogelbekdier behoort tot de groep van de snaveldieren, wil dit zeggen dat het dier eieren legt , wat toch merkwaardig is voor een zoogdier. Er zijn namelijk twee soorten zoogdieren die eieren leggen.


Omdat hij eieren legt heeft hij natuurlijk ook een kortere draagtij namelijk 18 . De moderne slang legt eieren , maar zijn voorouders deden het anders.

Er zijn slechts twee zoogdieren die eieren leggen: het vogelbekdier en de mierenegel. Na drie weken zwangerschap legt de in Australië voorkomende . Stellende trap onverbogen, eierleggen ei. Het Vogelbekdier is zeer uniek: het is een zoogdier dat eieren legt , het enige zoogdier met een snavel en één van de weinige giftige zoogdieren. Nu is deze evolutie niet zo even om te keren: maar waarom legt de mens geen ei ? Bepaalde eier-leggende zoogdieren (monotremata) zijn oa . Toch wordt het vogelbekdier tot de zoogdieren gereken omdat het haar jongen voedt.


Het is één van de weinige zoogdieren dat eieren legt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts