maandag 27 april 2015

Bruinerat

De bruine rat (Rattus norvegicus) is een zoogdier, behorende tot de orde van de knaagdieren. De soort is ook wel bekend onder de namen Noorse rat, rioolrat, . Deze rat eet alles wat zij te pakken kan krijgen en voedt zich zowel met plantaardig als dierlijk . Heb je een bruine rat in de tuin dan is het belangrijk om te onderzoeken waarom dat zo is. Ratten zijn slimme dieren en weten zich goed schuil te houden. In Nederland komen bruine rat (Rattus norvegicus) en zwarte rat (Rattus rattus) voor .

De grootste knaagdiersoort uit de orde Ware Muizen is het geslacht Rattus. Door een korte draagtijd (tot dagen) kunnen ze zich heel snel voortplanten. Als particulier ben je verantwoordelijk om op eigen terrein de bruine rat te bestrijden. Bruine ratten voelen zich . Je kunt hem overal tegenkomen. Op schepen, in kelders, in riolen noem maar op.


Op deze pagina leggen we u meer uit over de bruine rat en geven we informatie over de bruine rat bestrijden. De provincie Antwerpen gaat haar team van rattenvangers uitbreiden. En dat is niet zozeer omdat de.

Ze kunnen er aandoenlijk uitzien, maar bruine ratten vormen een schadelijke plaag als de populatie te groot wordt. Ze zijn er eeuwen en ze zullen ook nog wel even blijven: de Rattus Norvegicus, of in gewoon Nederlands: de bruine rat. Ze kunnen werkelijk alles eten zolang het voedsel eiwit of vezelrijk is. De meeste bruine ratten leven van afval van de mens. Dit is de reden dat er bij voldoende voedsel al snel een plaag ontstaat.


Veel mensen kennen het verschil niet tussen een zwarte en bruine rat. Toch zijn er veel duidelijke verschillen. Hier zetten we de verschillen op . Bij de gemeente komt de laatste tijd een toenemend aantal meldingen binnen over de aanwezigheid van de bruine rat.


De bruine en zwarte rat zijn echte cultuurvolgers en komen al sinds lange tijd in de buurt van mensen voor. Beide soorten komen oorspronkelijk uit Azië, maar . De lichaamslengte van volwassen . Laat ratten bestrijden of weren door Traas Ongediertebestrijding! Rattus is een geslacht van knaagdieren waarvan de zwarte rat ( Rattus rattus) en de bruine rat (Rattus norvegicus) in Nederland . De vacht is hard en bruingrijs. Hoe kan ik een bruine rat herkennen? Antwoorden op deze vragen vindt u op Kijk op Ongedierte.


De rioolrat, zoals de bruine rat ook wel wordt genoem heeft geen beste reputatie.

Dat is ook wel begrijpelijk, doordat ratten schade kunnen aanrichten met hun . De muskusrat en bruine rat zijn geen familie van elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts