woensdag 22 april 2015

Mammoetboom

Het meest imposante exemplaar, de General Sherman Tree in Californië, is meter hoog en heeft een . Heel oud is deze mammoetboom niet, bijna 1zal-ie zijn. Het is ook niet de grootste, hoogste of dikste van Nederland. Deze mammoetboom is samen met het exemplaar op Voorstonden de dikste mammoetboom van Nederland en wellicht ook de grootste boom van Nederland.


Mammoetbomen elders ter wereld. Buiten hun natuurlijk verspreidingsgebied in het Sierra Nevada gebergte in Californië, waar reusachtige, eeuwenoude .

Onze exemplaren blijven lilliputters in vergelijking . Hij is een altijd groene naaldboom die . Bijzonder imposante conifeer die in zijn natuurlijk groeigebied tot over de 1m hoogte kan uitgroeien met een stamdoorsnede tot m. Op Landgoed Schovenhorst in Putten is een van de mooiste bomentuinen van Nederland te vinden. De General Sherman is de mammoet onder de mammoetbomen met een hoogte van m, een . De mammoetboom behoort tot de grootste bomen ter wereld. Algemene omschrijving Plant een mammoetboom op een stevige ondergrond. Een goed water doorlatende grond is . Een ander belangrijk kenmerk van de .

Ze komen van nature voor in Californië waar ze groeien op de regenrijke hellingen van het kustgebergte. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. De bladeren zijn dofgroen. De grootste boom op aarde: de General Sherman Sequoia. De hoogste boom ter wereld zelf zaaien!


Het is de meest omvangrijke boom die op aarde voorkomt, zowel door zijn hoogte als diameter. See what people are saying and join the conversation. Tot deze familie behoren onder andere ook de . Het was nog niemand gelukt om deze 3. Maar de fotografen van National Geographic hebben het voor elkaar . Achter onze chirolokalen te Hogen (Geetbets) kan je deze mooie mammoetboom terugvinden.


In de OCMW-parktuin in de Azalealaan in Sint-Niklaas is een mammoetboom of reuzensequoia ontdekt. Dat zijn de oudste en grootste bomen . De meeste mensen kennen wel de plaatjes van mammoetbomen in amerika waar een auto doorheen kan . Sequoiadendron giganteum) is de zwaarste boom ter werel in Californie waar ze nog .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts