dinsdag 21 april 2015

Tussenkalftijd melkvee

Vleesrassen geschikt voor melkvee. Om de tussenkalftijd te verkorten en de melkproductie te maximaliseren is het advies om zo vroeg mogelijk te . Kortere tussenkalftijd voor iedere veehouder haalbaar. Geplaatst door Nathalie Moezelcategorie Vruchtbaarheid.


Tabel Productieresultaten en tussenkalftijd van de gekalfde koeien onder.

Als de vruchtbaarheid op een melkveebedrijf te. De gemiddelde tussenkalftijd wordt alleen berekend voor melkvee. In de media wordt vaak gehamerd op het belang van een korte tussenkalftijd.


Aa-analist Marcel Verboom houdt er een andere opvatting op . Wat is er nodig om te komen tot een korte tussenkalftijd ? De tussenkalftijd geeft een eerste globale indruk van de vruchtbaarheid van het melkvee op een bedrijf. Vakblad Veeteelt besteedt in vijf artikelen aandacht aan de vruchtbaarheid van melkvee. Er is veel aandacht voor de tussenkalftijd , het aantal .

Optimalisatie van tussenkalftijd bij melkvee door inschakeling van een ekonomisch rekenmodel. Onder Nederlandse omstandigheden kost een verlenging van de tussenkalftijd op bedrijfsniveau nog steeds gel afhankelijk van het melkproductieniveau. Naast tussenkalftijd is de afkalfleeftijd van de vaarzen de motor van het bedrijf.


Home landbouwhuisdieren Rund Melkvee Vruchtbaarheid. We kijken dan met name naar de (verwachte) tussenkalftijd (TKT), aantal inseminaties per . Koeien die veel melk produceren hebben een langere tussenkalftijd ,. Het verkorten van de tussenkalftijd met drie weken en het verhogen van. Tussenkalftijd , 3dagen, 4dagen. Voor het vierde achtereenvolgende jaar daalde de tussenkalftijd.


Door de versnelde afvoer van melkvee met het oog op de fosfaatproductie . Amerikaanse collega- melkveehouders vragen eerst hoeveel koeien. Meestal streven melkveehouders naar een tussenkalftijd van 3dagen, wat betekent dat de lactatie een lengte heeft van ruim 3dagen en . Dit is duidelijk aantoonbaar met de stijgende tussenkalftijd op Nederlandse melkveebedrijven. Wat is een mogelijke oorzaak van vruchtbaarheidsproblemen ? Binnen Cowvision Dieranalyse maken we gebruik van kengetallen, bijvoorbeeld voor vruchtbaarheid. Jalvingh en Dijkhuizen berekende de schade als gevolg van een suboptimale tussenkalftijd als volgt: Afbeelding schade suboptimale . De gezondheid van het jong- en melkvee op bedrijven met een lage .

Een gemiddelde prijs van .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts