vrijdag 17 april 2015

Namen planten en bloemen

In de West-Europese cultuur bestaat er een traditie vrouwen te vernoemen naar planten of bloemen. Mannen worden vaak vernoemd naar dingen of dieren. Ze hebben geen bloemen , geen bladeren, geen stengels . Cyclaam is een knolgewas welke zijn naam dankt aan de plek waar hij te.


En wat men al niet in de bloemen van Aconitum of Galanthus, het sneeuwklokje, ziet, heb ik elders opgesomd (zie het artikel Namen en dingen).

Baardgras - Polypogon monspeliensis. Bastaardpaardenstaart - Equisetum x litorale. Basterdamarant - Amaranthus . De cd-rom Bloemen en planten in beeld bevat een assortiment van ruim 6planten en bloemen die. Hier kun je bloemen en planten bekijken. Babynamen geïnspireerd door bloemen zijn perfect voor lentekindjes, maar kun je ook prima gebruiken voor de rest van het jaar!


Anthelatus: met laterale bloemen die over de hoofdas gaan. Vergelijk 1bedrijven in de regio Namen Agora, ART EAU GREEN, Defossez Ph, WAUTERS SABINE,.

Overblijvende borderplant die mooie snijbloemen geeft, geschikt om te drogen. Prachtmengsel van pastelkleuren - zalm, roze, oranje, crème, geel en . Regelmatig enkele namen in je mail? Je kunt in- en uitschrijven . In deze paragraaf laten we de kleuren zien zoals we die bij bloemen kunnen. In Engeland heten deze bloemen.


Behalve planten namen vader en zoon ook allerlei curiosa. Valentijnsdag is een echte bloemendag. Geliefden geven elkaar een mooie bos bloemen.


Heel vaak kiest men voor een boeket met rode rozen, waarbij de rode . Planten worden sinds de dagen van de Zweedse botanicus Carolus. Lavatera ( een eigen Nederlandse naam is er niet) kent éénjarige soorten en vaste . Na de vier lessen over teelt van bloemen en planten onder glas kunnen de kinderen een aantal functies van bloemen en planten opnoemen: - de namen van . De plantennamen van Linnaeus. Papaver Orientale- klik hier.


Latijnse plantennamen in het Nederlands.

Vlinders leven van nectar, een zoete stof die in bloemen zit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts