vrijdag 24 april 2015

Vliegjes plant

Zijn je fruitvliegjes van kleur verschoten? Dan kan het zijn dat je last hebt van rouwvliegjes. Dit zijn kleine zwarte mugjes die heel erg lijken op fruitvliegjes, maar . Rouwvliegjes oftewel de varenrouwmug zijn vervelende kleine vliegjes in je planten.


Ik vertel je hoe je ze kunt bestrijden op natuurlijke wijze . De laatste tijd spotte ik de nodige zwarte vliegjes rondom mijn planten.

De zogenoemde rouwvliegjes vliegen om de bladeren, vermenigvuldigen zich bij de. Er zijn nergens vliegjes in huis, behalve fruitvliegjes in planten ! Het lijkt wel alsof je nooit van die kleine rotvliegjes afkomt! Soms heb je last van fruitvliegjes, denk je.


Er zitten namelijk allemaal kleine vervelende vliegjes in en bij de planten. Wel vreem want het fruit . Last van kleine zwarte vliegjes in huis? Maak de pot goed schoon en zet de plant in nieuwe, schone potgrond.


Hoewel dit vliegje geen serieuze schade aanricht aan je planten , blijft het vervelend om vliegjes in huis te hebben.

Na een weekje leven gaan . Vervelende kleine vliegjes die in de vochtige potgrond hun eitjes leggen. Ik heb de vraag verleden maand al gesteld en wat antwoorden gekregen,maar ik zit nog steeds met vliegjes in de potaarde heb alles . Controleer voordat je een plant koopt, of er op dat moment niet al vliegjes rondom heen vliegen. Als er één plant besmet is, zullen er al snel . De witte vlieg voedt zich aan de onderzijde van een blad van de plant. De vliegjes zijn vooral te vinden op de jongere bladeren vaak bovenin de plant.


Als ik de plant water geef stijgen ze massaal op uit de pot. Avonds zit er altijd eentje vlak voor mijn neus te vliegen. Ze zijn moeilijk te pakken. Je moet er eerst achter zien te komen wat voor vliegjes het zijn. Het werd steeds kouder in huis maar de vliegjes bleven.


Probeer, afhankelijk van de plant , de aarde tussendoor op te laten drogen. Maar nu hebben we ook van die ieniemienie kleine vliegjes binnen. Zwarte vliegjes door gebruik van regenwater. Plantendokter: wie weet raad? Meer resultaten van palmvrienden.


Je voorkomt luizen, spint en andere plaaginsecten door planten de juiste plek te geven en.

De kleine, helderwitte vliegjes vliegen op als je de plant aanraakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts