vrijdag 10 april 2015

Weetjes koe

Wist je dat de koe hét dier is van Nederland. De meeste koeien hebben oren met een gele oorbel erin. De staart van een koe ziet eruit als een kwast en . Een koe geeft alleen melk als ze zwanger is.


Er worden dus veel koetjes en kalfjes geboren. De kalfjes die te licht zijn worden afgemaakt, want .

Koeien slapen altijd liggend! Dan komt het bij de eerste maag: de pens. Als de pens vol is, komt het gras beetje voor beetje weer in de bek. Your browser does not currently recognize any of the video formats available. Click here to visit our frequently asked questions about HTMLvideo.


Wat is de geschiedenis van de koe , wat is een vaars, wat is een pink, wat is een kalf, wat is een herkauwer. De Koe , wat zou ons Nederlandse landschap zi. Leuk weetje voor een spreekbeurt over koeien !

Wij sturen je dan leuke koeien weetjes toe en natuurlijk stickers en. Voor een melkveehouder is het belangrijk om agragrisch advies in te winnen voor de teelt van zijn melkvee. Dit zijn de dingen die u wellicht nog niet wist over melkproducten. De koeien moeten optimaal . Net als mensen moeten koeien of zwanger-of net bevallen zijn om melk . Ras- PiemonteseLand van herkomst:Italië Streek van herkomst:PiemonteGewicht volwassen dier.


Kleuren:Grijswit met zwarte . Vijf leuke weetjes over koeien en koeien melken die Amylia bijleerde tijdens haar bezoek aan Bella. Deze campagnevideo van WSPA geeft het onthutsende antwoord op de vraag, waar komt mijn kaas vandaan? Het is natuurlijk wel een . Lees dit Raar maar waar weetje en vele andere bij National Geographic Junior.


De weidegang is het laten begrazen van graslanden door koeien in de grondgebonden veeteelt. Het wordt ook wel beweiding genoemd. Glamour selecteert de leukste weetjes over Nederland.


Melk wordt geproduceert in de melkklieren van de koe , de uier. Het hormoon prolactine uit de hersenen stuurt de melkklieren aan melk te produceren. Van de koeienrassen die wij houden, hebben zowel de koeien als de stieren horens.

Tamme stieren hebben een schouderhoogte van 1tot 1centimeter. Maar hoeveel zijn dit er precies? En waarom heeft een koe meerdere magen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts