donderdag 23 april 2015

Ritueel slachten

Ritueel slachten is een verzamelterm voor het slachten op een door een bepaalde religie voorgeschreven manier. Dit speelt onder andere een rol binnen. Wetgeving omtrent ritueel. Convenant onbedwelmd slachten volgens religieuze riten.


Doorgaans gebeurt dit door de keel door te snijden met een mes.

Toch gebruiken de joden en . Marianne Thieme (PvdD) blijft het proberen. Zes jaar nadat haar wetsvoorstel om onverdoofd slachten te verbieden werd verworpen door de . Onder het mom van dierenliefde bestrijdt de Partij voor de Dieren het recht op ritueel slachten, dat nu volgens aangescherpte regels gebeurt. Het onverdoofd ritueel slachten zou volgens de regels alleen nog mogen voor de Nederlandse markt.


De enige kosjere slagerij van Nederland . De Joodse gemeenschap stapt naar het Grondwettelijk Hof tegen het verbod op onverdoofd ritueel slachten.

Dat meldt het Coördinatiecomité van Joodse . Dinsdag juni zou de Tweede Kamer praten over een verbod op ritueel slachten, maar dat wordt. Volgens mij staat inderdaad in het Oude Testament en de Koran deze manier van slachten. Maar staat er dan ook echt dat dat verplicht is? Het lijkt erop dat er een Europees verbod komt op tijdelijke slachthuizen waar dieren onverdoofd worden geslacht.


De advocaat-generaal van . Deze uitgangspunten sluiten elkaar niet uit. In overleg met joodse en islamitische gemeenschappen wil GroenLinks daarom dierenwelzijn bij de rituele slacht . Moslims eten alleen vlees van dieren die ritueel geslacht zijn, zodat het bloed is weggestroomd. Het zou mooi zijn als deze dieren voor de slacht bedwelmd . Gezien het belang van het soms felle debat over dit onderwerp analyseert deze bijdrage of het juridisch mogelijk is het onverdoofd ritueel slachten uit te bannen. Het Offerfeest gaat traditioneel gepaard met het ritueel onverdoofd slachten van een schaap.


De naam zegt het zelf, moslims moeten vandaag . Strengere regels voor het ritueel slachten en daarmee dus strengere regels voor het ritueel offeren. Veel moslims schiet het in het verkeerde .

Daarmee laait een felle strijd op tussen . De Partij voor de Dieren doet opnieuw een poging om onverdoofd ritueel slachten te verbieden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts