maandag 22 februari 2016

Gulen beweging

Hij gelooft dat de 21e eeuw getuige zal zijn van de geboorte van een spirituele beweging die lang vervlogen morele waarden zal doen herleven. Met zijn Hizmet- beweging predikt hij vanuit de VS . Steeds meer volgelingen van Gülen werden . Hij doet al jaren onderzoek naar Gülen en zijn beweging en schreef er een boek over (dat door de regering in de ban gedaan werd). Gulen - beweging uitschakelen is goed voor de wereld en Turkije.


Na de staatsgreep kwam de Turkije-rel.

Ook in Nederland is steevast ophef rond de beweging. Op aandringen van de Tweede Kamer beloofde minister Eberhard van der Laan van. Bewijzen zijn er te over, zegt . Gülen - beweging bouwt macht op via islamitische scholen en instellingen. Turkije zegt dat de organisatie van Gülen achter de mislukte.


Nederland telt minimaal 1studiehuizen waar Turkse kinderen naast huiswerkbegeleiding ook volop het gedachtengoed van Gülen moeten bestuderen. Fethullah Gülen zit volgens Erdogan achter de coup die vrijdag werd. Islamitische basisschool De Roos in Zaandam heeft na de schoolvakantie bijna een derde minder leerlingen dan in het vorige schooljaar.

Van Bruinessen geeft aan dat het op een . Vragen en antwoorden van het lid Karabulut (SP) d. Turkije heeft in het onderzoek naar de mislukte staatsgreep van juli tot nu toe 32. Dat blijkt uit het interview met Jenkins, die zich wat dat . Dat schrijft het kabinet in antwoord op . Erdogan verdenkt zijn voormalige bondgenoot Gülen ervan . Een woordvoerder van president Erdogan heeft Duitsland ervan beschuldigd de kant te kiezen van Gülen -aanhangers. Ik had de donkere kant eerder moeten zien. Gürkan Çelik promoveerde acht jaar geleden op de beweging bij de faculteit . Net als in Nederland wordt in Duitsland opgeroepen tot een boycot van . Sinds de mislukte staatsgreep in Turkije worden de . Turkije-correspondent Bram Vermeulen en D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold spreken bij PW.


Dat zegt Abraham Wagner van de Amerikaanse denktank Center for . Die situatie is niet verander zegt hij. Het lijkt er op dat AA BIAD in Tilburg en . Yazgili is Turkije-kenner en staat kritisch tegenover de beweging. Sinds president Erdogan zijn aartsvijand Gülen beschuldigde van de.


Guveli: Dat is een moeilijke vraag, want we zijn een open beweging.

Er zijn resultaten gevonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts