maandag 29 februari 2016

Watervoetafdruk

Kies je voor minder vlees, dan zakt je watervoetafdruk drastisch. Maar er zijn nog veel meer tips. Om dit watergebruik te meten en te kunnen vergelijken, is de watervoetafdruk ontwikkeld.


De watervoetafdruk uitgelegd. Die laat zien dat voor kilo rundvlees maar liefst 15.

Bereken hier jouw watervoetafdruk en krijg voordelige, gepersonaliseerde tips om deze te verkleinen. Nudge is een duurzaam consumentenplatform dat . En wat kun je doen voor een kleinere . The water footprint of a nation shows the total volume of water that is used to produce the goods and services consumed by the inhabitants of the nation. Wereldwijd is de beschikbaarheid van zoetwater beperkt, terwijl het verbruik drastisch verhoogt. Water voetafdruk en regendiefstal.


Wij verbruiken meer water dan je denkt.

Centraal in deze brochure staat de watervoetafdruk. Dit concept, ontwikkeld door prof. Hoekstra van de universiteit van Twente, wordt toegelicht en een . Je ecologische voetafdruk ken je vast al. Al het water dat we nodig hebben voor de productie van ons voedsel en andere producten vormt samen de watervoetafdruk (water footprint).


We gebruiken allemaal water om te drinken, koken en wassen. Veel meer water is er echter nodig voor de productie van alledaagse . Zo wordt de watervoetafdruk van bijvoorbeeld een kopje koffie bepaald door voor elke stap in het productieproces te berekenen hoeveel water . De zogenoemde watervoetafdruk heeft enkele pittige cijfers in petto: wist u dat voor één kop koffie 1liter water nodig is? Module – Watervoetafdruk van consumptie en productie.


Dit project wordt gefinancierd met steun van de Europese Commissie. Het heeft te maken met de consumptie van alle producten die niet in. Deze publicatie geeft de . De resultaten voor België maken duidelijk dat de gemiddelde watervoetafdruk van de Belg erg groot is. Onze levensstijl en onze consumptie van goederen en .

Triodos Research onderzoekt waterschaarste. Om een gemiddelde reep chocola te produceren is 1. Voor het eerst is inzichtelijk gemaakt welke waterstromen (grondwater, regenwater en oppervlaktewater) wereldwijd worden gebruikt voor ons . De milieu-organisaties Ecolife, Velt en WWF hebben donderdag een campagne gelanceerd om de “ watervoetafdruk ” te verlagen. Zoetwaterschaarste groter dan gedacht.


Vier miljard mensen (twee derde van de wereldpopulatie) blijken te kampen met ernstige . Nederlanders hebben een hele grote water-voetafdruk. Niet uit de kraan, maar via ons eten, . Consumenten worden zelfs al opgeroepen hier op te letten als ze producten kopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts