dinsdag 17 mei 2016

Droog hout

Koop of Verkoop droog hout op Marktplaats. Brandhout is hout dat bestemd is om verbrand te worden en zo thermische. Brandhout moet droog worden verbrand om een voldoende rendement te geven. Ik heb een partij droog brandhout dat we niet direct nodig hebben.


Het hout (den) is gezaagd en gekliefd. Wanneer het brandhout goed droog is, dan heeft het de beste stookeigenschappen en is het rendement het meest optimaal.

De verschillen tussen brandhout van diverse boomsoorten zijn gering. De thermische waarde van 1 droog hout varieert . Hout dat je stookt in een kachel moet droog zijn. Naar ik begrepen heb bevat dat niet meer dan vocht.


Allemaal logisch zou je zo zeggen, . Tuinhout en gebruikt kozijnhout zijn dus uit den boze. Als het hout niet droog is, gaat de warmte in de kachel verloren door het verdampen van vocht terwijl schadelijke uitstoot en andere vervuiling toenemen. De droogtijd is afhankelijk van de soort.

Zo moet hout met veel tannines (looistof) erin zoals eik langer drogen om de tannines eruit te krijgen. Op zoek naar brandhout in Aalter? Gedroogd haardhout diverse soorten uit voorraad leverbaar in verschillende verpakkingen. Koop hier schoon, droog haardhout voor houtkachel en openhaard. Nieuwsgierig hoe je zelf kunt testen of het hout droog genoeg is?


Enrico Jansen vertelt u daar alles. Alleen hout dat gekloofd anderhalf tot twee jaar onder een afdak is gedroogd , is geschikt voor de open haard of houtkachel. Alles over het opslaan en bewaren van ( gedroogd ) brandhout. Droog hout kan u herkennen . Het stoken van droog hout is van groot belang. Het is niet alleen schoner stoken, maar ook effectiever.


HAVÉ Verwarming geeft redenen waarom u voor droog . Lignaco levert verschillende soorten gedroogd haardhout, voor verschillende soorten . Zagen en schaven en overige primaire houtbewerking. Haardhout is, zoals de naam al doet vermoeden, hout voor de haard. Ovengedroogd haardhout van hoge kwaliteit en oven gedroogd met een maximaal vochtigheidsniveau van procent.


Direct droog brandhout stoken.

Opgelet, er bestaan zeer grote verschillen in de prijzen van brandhout, maar ook in de kwaliteit. Prijs per stuk: € incl. Brandhout Den, twee jaar gedroog gezaagd en gekliefd is stukken ongeveer.


Houtleveranciers bieden luchtgedroogd en overgedroogd hout aan. Vers hout is gemakkelijker te verwerken dan gedroogd hout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts