donderdag 12 mei 2016

Ongedierte op buxus

Het ongedierte komt meestal tevoorschijn als de planten op hun mooist zijn. Wees ziektes en ongedierte te slim af en weet welke eerste tekenen een probleem . Wellicht zijn ze via uit Azië geïmporteerde planten zo naar onze regio . EINDHOVEN - Wie buxusplanten in de tuin heeft opgelet: de buxusmot, ook bekend als de buxusrups, wordt weer wakker. Een oordeelkundige bemesting is daarom belangrijk voor een goed resultaat.


Op deze manier is je buxus goed bestand en kan jij optimaal genieten van.

Hier vind je een overzicht van insecten op buxus , het schadebeeld en de mogelijke manieren van bestrijden. Bestrijd de rups effectief met Pyrethrum sap of met . Wees er snel bij om de buxusrups en de buxusmot te bestrijden met de juiste middelen en jouw mooie buxusplanten zijn wel nog te redden. De grootste vijand van de buxus.


Siertuin Balkon en terras. De rups behoort tot de meest gevreesde schadelijke insecten : de voorbije jaren veroorzaakt deze . Dode blaadjes, kale takken en spinnenwebben in uw buxus ? Grote kans dat de buxusmot zich in uw buxus heeft genesteld.

De afgelopen jaren heeft de buxusmot in onze contreien zodanig huisgehouden, dat wat meer uitleg wel op zijn plaats is: Wat is die buxusmot? Steeds meer buxusplanten worden aangetast door deze groengele vlo die tot maximaal mm groot wordt. De buxus bladvlo bestrijden? Rupsen in uw buxus bestrijden? Ik las op een forum dat lavameel goed werkt tegen ongedierte zoals de . Bekijk het grootste assortiment tuin-artikelen o. Vele aanbiedingen bij bol.


De larven zijn bedekt met een witte, wasachtige laag. Hoe groter de rupsen, hoe drastischer ze te werk gaan. Tuinliefhebbers die hun buxus niet regelmatig controleren moeten bijgevolg soms met . De rupsen eten de groene bladeren van de buxus op waardoor de plant er op. Ander vervelend ongedierte dat uw tuin ook kan aantasten:.


Uit die eitjes komen rupsen die in korte tijd al het blad van de buxus opeten. Als je de schade ziet ben je eigenlijk al te laat en moet je optreden . Hondenurine kan ook de oorzaak zijn van de bruine plekken in je buxus hagen. Buxus aanprikken en leegzuigen.


Reuze assortiment en nergens goedkoper!

TIP BUXUS - Stop met het bestrijden van ongedierte ! Ze kunnen uw hele buxushaag vernietigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts