woensdag 18 mei 2016

Wilde kievitsbloem

De kievitsbloem (Fritillaria meleagris) is een plant uit de leliefamilie (Liliaceae). Soort: Fritillaria meleagris. Naamgeving ( Etymologie): De Nederlandse naam dankt de plant aan de gespikkelde bloem die . Wilde kievitsbloem is een echte . DE LAATSTE WILDE KIEVITSBLOEMEN.


Veel zijn er niet meer in Nederlan maar gelukkig worden de plaatsen waar ze nog wel zijn gekoesterd!

Deze plant is iets blauwgroen. Zij heeft een bijna bolronden bol, die meest 8-mm dik is en door vliezen is omgeven. De stengel is rechtopstaan . Een aantal wilde kievitsbloemen in bloei aan de oever van de Baakse beek bij Kasteel Hackfort in Vorden. De wilde kievitsbloem (Fritillaria meleagris) is een bolgewas uit de leliefamilie ( Liliaceae).


In april bloeien de kievitsbloemen en vind je de paarsen klokken in de. Dit drassige graslandplantje is ontzettend gevoelig. De smalle bladeren zijn grijsgroen van kleur.

De bollen zijn bijna rond. Het is een overblijvende soort met enkele lange, smalle bladeren en een . Lijkt langs oeverlanden van het Zwarte Water en Overijsselse Vecht helemaal niet zeldzaam. Een in april en mei bloeiend bolgewas welke op een goede standplaats ieder jaar trouw terug komt.


Mooie langs een vijverrand en zeker in een bloemenweide. In het laatste geval pas maaien als het zaad rijp is. Bijen, aardhommels en het . Doe mee met de fotowedstrijd van Natuurmonumenten: de Foto van de Maand!


Elke maand kan je jouw mooiste natuurfoto uploaden en kans maken op een . Een plant van tot cm. Na het kiemen van het zaad doet de plant er jaar over om . In BelgiĆ« is de plant in het wild uitgestorven. De poldergebieden rond Gouda en de Reeuwijkse Plassen zijn vanouds bekend om het massaal voorkomen van wilde kievitsbloemen (Frittilaria meleagris L.).


Kievitsbloem (Fritillaria meleagris) is een in Nederland zeldzame vaste plant. Je vindt de geblokte paarse bloemen nog maar op een paar plekken in Nederland. Flash version or greater is required.


You have no flash plugin installed.

Download latest version from here. Lokatie Hobro, Jyllan Danmark. Find the perfect wilde kievitsbloem stock photo.


In de benedenloop van Drentsche Aa komt een van de meest bijzondere en opvallende planten van ons land voor: de wilde kievitsbloem. Gepubliceerd in, Het oude continent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts