maandag 30 mei 2016

Gras maaien na zaaien

Wanneer moet ik na inzaai voor de eerste keer maaien ? Doorzaaien is de bestaande grasmat voorzien van nieuw gras. Augustus-September zijn daarom de meeste geschikte maanden om gras in te zaaien. Gaat je gras zaaien voor een nieuw tuin of gazon? Na twee weken gaat het graszaad pas wortelen en vanaf dat moment ligt het dus vast in uw.


Kan zeer goed tegen kort maaien , heeft een lange levensduur, is fijnbladig van structuur.

Het onkruid dat eventueel tegelijkertijd opkomt met het gras , verdwijnt over het algemeen na. Maai het gras pas voor de eerste keer als het gras minimaal centimeter hoog is. Er kan na iedere maaibeurt aarde . Na het leggen, zijn de graszoden immers binnen enkele weken . Wil je een perfect groen gazon zaaien dan volg je volgend stappenplan best. In de periode na het zaaien moet je absoluut voorkomen dat de grond gaat. Na het zaaien dien je het graszaad nog lichtjes in te harken.


Voordat je de eerste keer het ingezaaide gazon gaat maaien dien je deze enkele dagen . Als er kale plekken in je gazon zitten kan je aan de slag met graszaad.

Alternatief is het bijzaaien : met graszaad worden dun bezette gedeelten en kale plekken dan opnieuw ingezaaid. Hark de grond daarna nog één keer lichtjes na en zet de precieze omtrek van het. Het krijgen van een mooi gazon begint met het inzaaien van gras of het leggen van graszoden. Een zitmaaier is er voor de grote gazons en wil je zelf niet maaien dan . Hallo, weken na het inzaaien ziet mij gazon er uit zoals op de bijgevoegde. Een nieuw gezaaide gazon begin je te maaien als het gras 10cm hoog is.


Na het bemesten laat je het gazon uur rusten. Kale of bruine plekken werk je weg door er opnieuw gras overheen te zaaien. Afhankelijk van de gebruikte zaadmengeling, zal het gras na tot weken opschieten. Een vaste regel is dat u wacht tot na de eerste keer maaien van het seizoen, wanneer het gazon groen is geworden en u weet dat het gras weer groeit, merkt. Door wat bij te zaaien en te bemesten kunt u de grasmat een extra boost.


Kale plekken herstellen door het bijzaaien van graszaad. Door regelmatig maaien zal dit breder en sterker uitgroeien. Lees hier hoe het gedaan moet. Na een paar maanden zal de kale plek weer helemaal bezet zijn met gras.


Sproeien, maaien en bemesten. Geef voldoende water na het zaaien van het gras. De grond moet vochtig blijven tot het gras goed vast geworteld is. Na het maaien groeit het gras vaak extra hard.

Gras kan goed tegen maaien. Het beste kan dan ook worden bijgezaaid na het verticuteren. Verwijder vóór het doorzaaien ruw beemd en dood gras met een wiedeg.


Als de grond uitgedroogd is lijkt het gras na het maaien meestal verbrand. Vooral na de wintermaanden zit je gazon vaak vol met mos. Na het inzaaien dient het gras ongeveer 10cm hoog te zijn. Zaai zorgvuldig in en bevochtig deze plekken voortduren tot ruim na de kieming van de graszaden.


Van mei tot oktober kun je prima wekelijks grasmaaien. Maar hoe en wanneer kun je nou het beste gras maaien ? Na een ruime week kun je je gazon al maaien hoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts