donderdag 14 juli 2016

Bomen kappen wanneer

Het broedseizoen duurt van maart tot juli. Mag je in deze periode bepaalde bomen kappen van de Nederlandse overheid? Om een boom om te zagen is een kapvergunning nodig. Broedtijd: bomen kappen mag helemaal niet.


De wetgeving rondom bomen kappen uitgelegd.

Het verschil tussen bomen kappen en bomen rooien is essentieel. Winter is het snoei- en kapseizoen bij uitstek. Wie bomen en struiken weg wil, doet het nu. Wie een boom omzaagt of hem zo ver insnoeit dat . Dan kunt u bomen of houtopstand die in uw eigen tuin of erf staan zonder vergunning kappen.


U heeft geen vergunning nodig als u een boom wilt kappen die binnen de bebouwde kom staat en de boom niet voorkomt op de kaart en lijst met waardevolle . Voor het kappen van een boom binnen de bebouwde kom heeft u geen vergunning.

Wilt u grote bomen of struiken kappen of drastisch snoeien? Dan heeft u daar bijna altijd een omgevingsvergunning voor nodig. In beginsel is het verboden zonder omgevingsvergunning een boom of andere houtopstanden te kappen. Ook zeer drastisch snoeien - zoals het verwijderen . Als u een grote boom wilt omhakken of rooien, dan heeft u een vergunning nodig.


Dit geldt ook voor stevig snoeien. Kleine bomen of struiken op uw eigen . Het kan zijn dat u een omgevingsvergunning moet hebben als u een boom wilt kappen. Ook als u zeer drastisch wilt snoeien, hebt u soms deze vergunning . Home Bomen kappen , omgevingsvergunning. Wilt u een boom of andere houtopstanden kappen ? In sommige gemeenten is het verboden om bomen te kappen of te verplaatsen. Het kappen van bomen is niet zomaar toegestaan.


Wanneer hebt u een vergunning nodig? In de Algemene plaatselijke verordening en soms ook in het bestemmingsplan is opgenomen dat u hiervoor .

Bij het kappen van bomen moet u bovendien verstoring van nesten van vogels of andere . U hebt geen kapvergunning nodig wanneer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts