dinsdag 26 juli 2016

Welke soorten vlinders zijn er

Zo zijn er ongevleugelde soorten en zijn er soorten die niet beschikken over de. Net als alle insecten hebben vlinders drie paar poten, welke naar onder zijn. Je hebt namelijk het groot koolwitje (Pieris brassicae), het klein koolwitje (Pieris rapae) en het geaderd . Er komen soorten dagvlinders voor in Nederland.


Niet al deze soorten staan op deze internetsite.

De vlinders die hieronder staan, zijn. Een groot deel daarvan zijn nachtvlinders of micro- vlinders (heel kleine vlindertjes). Zeker in het vroege voorjaar zijn de meeste vlinders te zien in steden en dorpen. Nu, in het vroege voorjaar zijn het nog voornamelijk de soorten die als.


Naamlijst Nederlandse vlinders , macrovlinders en microvlinders - download Naamlijst Nederlandse. De volgende drie soorten zijn daar nog aan toegvoegd:. Vlinder gezien maar je weet niet welke ? Er zijn ook vlindersoorten die de voorkeur geven aan rottend fruit,.

Hoeveel soorten vlinders zijn er in Nederland ? Naar schatting zijn er wel meer dan 160. In de zomer zie je veel vlinders. Maar je ziet ze niet alleen overdag.


Je kunt het verschil tussen deze twee soorten vlinders heel goed zien. Opgegeten worden door andere dieren: Hierboven zie je welke vijanden de vlinder heeft. Zandoogjes zijn vlinders die hun naam danken aan zwarte vlekken met witte oogjes. Er zijn drie soorten koolwitjes: klein, groot en klein geaderd. Waar blijven vlinders in de winter?


Wat is de meeste zeldzame vlinder in BelgiĆ«? Hoe maak ik een vlindervriendelijke . Met hun grote verscheidenheid en gevarieerde ecologie zijn vlinders waardevolle. Leer onze meest voorkomende vlinders vlot herkennen en ontdek met welke. Alle vlinders bij elkaar noem je Lepidoptera.


Dat is Latijn voor vleugels met schubben. In totaal zijn er meer dan 160. Het is geweldig als er een op je arm neerstrijkt en zijn stralende vleugels van dichtbij laat bewonderen.

Plant deze soorten en de vlinders komen zeker! Er zijn een paar soorten nachtvlinders die overdag vliegen en erg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts