donderdag 28 juli 2016

Vuurdoorn soorten

De zeven soorten hebben witte bloemen en rode, oranje of gele bessen. Spring naar Verschillende soorten vuurdoorns geven verschillende bessen - Verschillende soorten vuurdoorns geven diverse kleuren bessen zoals:. De oranje vuurdoorn is een erg mooie, groenblijvende plant met witte bloemen en.


Van de vuurdoorn (pyracantha) verkopen we op Haagplanten. Al deze soorten kenmerken zich door oranjerode besjes, die mooi .

De vuurdoorn is een kleine tot middelgrote struik die rechtop of licht overhangend. Afhankelijk van de soort kunnen die geel, oranje of rood zijn. De groene lancetvormige bladeren voelen stevig aan.


In deze soorten is het vooral de kleur van de bessen die de doorslag geeft bij de keuze. Door de dichte takkenstructuur en de vele doorns is de . De hier veel in tuinen toegepaste soort. Er zijn ongeveer soorten.


De hoogte na jaar is 3cm.

De bloeiperiode is september . Soortgroep: Planten Familie:. Het verschil van de diverse soorten vuurdoorn zit in de kleur van de bes. Daarvan zijn sommige niet winterhard en andere zijn gevoelig voor schurft. Daar groeien een zevental soorten.


De planten in onze tuin zijn vaak hybriden, kruisingen van die zeven soorten. Alle vuurdoorns krijgen in. Vuurdoorn komt oorspronkelijk uit Oost-Aziƫ. Dit kan in diverse soorten tuinen toegepast worden.


BodeVeel soorten kunnen goed tegen de droogte. Pyracantha Red Column of vuurdoorn is een groenblijvende sierheester met witte bloemen en rode bessen. In Nederland en BelgiĆ« komt de vuurdoorn in het wild niet voor . Zonbehoefte: zonnig, halfschaduw. Waterbehoefte: goed doorlatend. Bloeitijd van maand: mei to juni.


Max Hoogte in c1to 400. Het is de oude soort die uit Z.

Deze soort stelt weinig eisen aan grond en standplaats. Zoekt u een plant voor de schaduw, dan komen soorten als kamperfoelie, klimhortensia, vuurdoorn en klimop in aanmerking. Europa stamt en 3m hoog wordt. Blauwe regen, kiwi en druif . Vruchtjes: september-maart.


Pyracantha coccinea is de hoofdvoedselplant, maar de soort kan zich ook op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts